Naix Cervesa Cullana, una cervesa autòctona de l’Alt Maestrat

1193
PUBLICITAT

Quan Rodrigo Pertuzé va arribar a Culla de seguida s’enamorà d’un poble únic i, sobretot, de la seua cultura. Interessat per tot aquest entorn, la gastronomia i els productes artesanals de la localitat l’encisaren, però alguna cosa faltava. Culla necessitava una beguda popular però a la vegada artesanal, una beguda que pogués agrupar tant les arrels de la zona com tenir a la vegada una essència pròpia.

Amb aquest pensament al cap, Rodrigo va estar vora un any i mig desenvolupant la seua idea, treballant amb molta cura per poder crear un producte ideal que resolguera el problema. Així ha sigut com ha sorgit la Cervesa Cullana.

És una beguda que es defineix com una cervesa artesanal, feta amb una combinació de malta vienna i malta pilsen que, juntament amb la combinació de la mel de romer de Culla, deixen un sabor suau i un regust dolç capaç de convéncer a tot tipus de públic.

El mateix Rodrigo ens confessa que “esta no és l’única combinació que tenim pensada” i que el seu objectiu “és posar en valor els productes de la zona i fer memòria històrica” d’una comarca molt important al llarg de molts segles.

Començant per Culla, s’espera que aquesta cervesa tinga una certa expansió dins de l’Alt Maestrat abans de poder fer el salt a altres parts de la província i inclús de la comunitat. Amb esta finalitat Rodrigo (que és a més el comercial de la marca) no només ha buscat proveïdors en el poble, sinó que també prepara un fort pla de màrqueting per al mes que ve que puga donar a conéixer la Cervesa Cullana a un major nombre de consumidors.

De moment, el pròxim dissabte dia 9 podrem gaudir de la presentació oficial de la primera fase d’aquesta fantàstica cervesa artesanal en la Casa de la Cultura de Culla, en un esdeveniment que transcorrerà a partir de les 12 i que estem segurs que ens deixarà en molt bon sabor de boca.