Naix a La Torre d’en Besora la primera comunitat d’energia renovable de la província

720
Participen Els Masets, Cabritillo del Maestrazgo i l'Ajuntament
Participen Els Masets, Cabritillo del Maestrazgo i l'Ajuntament
PUBLICITAT
  • Els Masets, Cabritillo del Maestrazgo i l’Ajuntament crearan una planta solar que produirà 83,2 kw
  • Serà la primera infraestructura d’aquestes característiques que subvencionarà l’IVACE a Castelló

La Torre d’en Besora serà pionera a la província en matèria d’energies renovables. Els Masets, Cabritillo del Maestrazgo i l’Ajuntament de la localitat han constituït la primera comunitat d’energia renovable a la província. És el primer projecte d’aquestes característiques que rebrà a Castelló el suport de l’IVACE. La iniciativa suposarà el naixement d’una instal·lació fotovoltaica de 83,2 kw que permetrà proveir a dues explotacions ramaderes i també serveis de l’Ajuntament. El cost del projecte serà de 76.360€ + IVA, dels quals l’IVACE subvencionarà 45.983,60€.

Els promotors han assenyalat que “vam explicar a l’Ajuntament la nostra iniciativa per a apostar per les energies renovables i de seguida vam trobar total disposició per a tirar endavant el projecte ja que era necessària la col·laboració pública i privada per a accedir a l’ajuda de l’IVACE”. L’alcalde, David Vicente Segarra ha destacat la iniciativa dels emprenedors locals i com La Torre d’en Besora reafirma la seua aposta per estar en l’avantguarda energètica. Cal recordar que el municipi ja gestiona l’elèctrica Hidrobesora per a oferir un millor servei a la ciutadania.

La nova instal·lació fotovoltaica permetrà proveir a dues explotacions ramaderes que transformen el producte en formatges, quallades o cabritillo llest per a menjar. Es tracta d’iniciatives agroalimentàries que consoliden l’ocupació en el sector primari i l’activitat econòmica a l’Alt Maestrat.

Les plaques solars s’instal·laran en la coberta d’una de les granges, ocupant una part d’aquesta, per la qual cosa la instal·lació serà ampliable.

Cada any es generaran 180.360 kw/h. S’estima que l’estalvi total serà de 11297,52 € per any. D’aquesta manera en menys de tres anys la instal·lació estarà amortitzada. L’energia es distribuirà a les dues explotacions agropecuàries i també per a instal·lacions de l’Ajuntament de La Torre d’en Besora. Els Masets i Cabritillo del Maestrazgo participen en la iniciativa amb un 48,317% cadascun i l’Ajuntament amb el 3,365%.