Nadal per a tots a Vilafranca

245
Nadal per a tots a Vilafranca
Nadal per a tots a Vilafranca

Les festes nadalenques han arribat a Vilafranca carregades d’activitats. Així, després de les celebracions de la Nit de Nadal, una Master Class de Cicle Indoor i diverses activitats infantils, continuen els esdeveniments per a tots fins al cap de setmana de la Nit de Reis.

Dimarts 26 va ser el primer dia en què Nadalandia 2017 va obrir les seues portes per al delit de grans i xicotets. Esport i Diversió acosta a l’Espai Jove i la Casa de la Cultura diferents activitats per al gaudi dels més xicotets de la casa. Tots els matins, en horari de 8.45 hores a 13.15 hores fins al 4 de gener –a excepció dels dies 30, 31 i 1- els xiquets i xiquetes podran participar en diferents tallers. El preu de l’activitat és de 8 euros el dia solt i de 50 per a tots els dies d’obertura.

La següent activitat a tenir en compte és la presentació del llibre “Els masos del terme de Vilafranca” que tindrà lloc dissabte dia 30 a les 12.00 hores en la Casa Social. La presentació comptarà amb la presència dels autors, José Manuel Andrés Prada de Conflent, Pablo Troncho García i Jorge Sorribes Monfort.

El diumenge arribarà un dels dies grans de les festes nadalenques vilafranquines. Durant la vesprada tindrà lloc la tradicional Sant Silvestre, en la qual veïns i visitants de totes les edats recorren el municipi en aquesta peculiar carrera popular de comiat d’any lluint roba al més pur estil del Nadal. Cal assenyalar que la carrera infantil començarà a les 17.00 hores i la de la resta de categories a les 17.30 hores. Ambdues proves partiran de la plaça Don Blasco.

Aqueixa mateixa nit, a les 01.00 hores, després de les campanades, Vilafranca donarà la benvinguda al 2018 amb una gran festa de Nit de cap d’any en la qual participaran l’orquestra Supernova i Disco Eclipse. El Parador de Festes ha sigut el lloc escollit per a aquest esdeveniment. L’entrada té un cost de 7 euros.

El dia d’Any Nou, a les 16.00 hores i a les 18.00 hores, es projectaran en el Videoclub les pel·lícules “La luz de mis ojos” i “El guardián invisible”.

El divendres 5 de gener seran els més xicotets els protagonistes de la jornada. La Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, a càrrec de la Xalera, recorrerà el municipi partint, a les 19.00 hores, de l’Ermita de Santa Bàrbara.

Activitats de llarga durada
Durant totes les festes s’han programat diferents activitats que poden realitzar-se diàriament. Les visites guiades pel Museu de la Pedra en Seco, l’Ajuntament i l’Església Santa María Magdalena seguiran realitzant-se per al gaudi dels visitants. Més informació en l’Oficina de Turisme o en el 964 44 14 32.

Així mateix, l’exposició sobre la nina Barbie pot visitar-se en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca tots els caps de setmana fins al 4 de febrer. Tots els diners recaptats per la venda de les entrades es destina a l’Associació MEFC2.

Fins al 6 de gener pot visitar-se l’exposició “Secrets de fabricació del curtmetratge La Manopla de Clémentine Robach” en la Biblioteca i fins al 7 de gener es pot visitar, en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, l’exposició “La Nostra Escola. En defensa de l’escola rural”.