Música a l’aula i a Internet

218
Audicions de fi de curs de l'Escola de Música de Vilafranca curs 2020/2021
Audicions de fi de curs de l'Escola de Música de Vilafranca curs 2020/2021

Diego Garcia, director de l’Escola de Música de Vilafranca, ens conta que, amb més de vint anys d’experiència,ha viscut un any un tant singular al front de 10 professors i 80 alumnes en l’escola d’educands de la Unió Musical de Vilafranca.

El director va explicar que tant els alumnes com els professors van anar fent front poc a poc a la situació del curs passat. “Com que Vilafranca és un poble de forts temporals”, es contava, “les mesures de treballar a distància i fer classes de manera telemàtica no els havien impactant tant, ja que ja estaven endinsades en l’Escola”. 

Aquest curs, en canvi, han hagut d’anar adaptant-se a cada situació que s’esdevenia. En moments de crescudes de contagis es decantaven per la via telemàtica i en moments de tranquil·litat per la presencialitat. Afirma Diego Garcia que “sempre s’han seguit totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per a evitar contagis i rebrots”.

El curs passat, les audicions de fi de curs es van haver de realitzar des de cada casa de cada alumne. Foren ells i elles mateixos els que se gravaven tant l’àudio com el vídeo i els professors els que ho muntaren després. 

Pel contrari, aquest any, tot i no poder ser tampoc presencials, s’han pogut reunir per a gravar tots junts i fer-ho d’una manera més fàcil poden rebre consells i ajuda de professors i d’altres companys i companyes. Per a que la gent del poble puga veure aquestes audicions, van decidir retransmetre-les per Televisió Vilafranca els passats divendres i diumenge.

Audicions de fi de curs de l’Escola de Música de Vilafranca curs 2020/2021