Multitudinària 40a edició de l’Aplec dels Ports 2018 a Vilafranca

2560
PUBLICITAT

DiaDia

Vilafranca ha viscut durant el passat cap de setmana la 40a edició de l’Aplec dels Ports que enguany tenia per lema “Una terra plena de vida”.

La localitat ha acollit per cinquena vegada la festa comarcal per excel·lència, sent l’edició que més gent s’ha vist pels carrers del poble, una edició que també ha estat marcada per les altes temperatures.

L’entrada de molts cotxes a la zona de pàrquing durant la vesprada del dijous ja feia previndre que la participació seria molt nombrosa al llarg del cap de setmana.

La zona d’acampada es va omplir ja el divendres, situant-se campistes a d’altra zona prop de l’aparcament previst per a la gent de l’acampada familiar, situada al Càmping Caburei El Llosar.

4 dies amb una oferta musical i cultural molt variada i pensada per a totes les franges d’edat.

Per l’escenari XL han passat alguns dels grups més importants del panorama musical valencià com Zoo, Auxili, Xavi Sarrià, així com també les tarragonines Roba Estesa, els valencians Prozak Soup i Pepet i Marieta un clàssic de l’Aplec. Aquest escenari XL ha deixat fotografies que es recordaran durant anys, per la gran quantitat de gent que acudir als concerts del carrer Santa Bàrbara.

Per l’escenari Caletxa, passaven grups com Pupil·les, Epicentre, Arreu, Hormigón Armado, Skatuttipresto, The Skartos i

Guillem Albà, Pep Gimeno “Botifarra” i Ebri Knight van congregar molta gent a l’Escenari Taleca el dissabte per la nit i el diumenge per la vesprada respetivament.

L’escenari Paredeta 2.0 ha comptat un DJ’s de música molta variada durant 12 hores les matinades de dissabte i diumenge.

L’Aplec dels Ports 2018 de Vilafranca també va comptar amb protagonisme local amb la participació del Grup d’Animació La Xalera i Adesiara que van omplir de gom a gom la Plaça de Bous, el contacontes de Miguel Angel Prades, el pallasso Nandet o la tornada d’Alimanya després d’uns quants anys sense pujar als escenaris.

Els més menuts van xalar amb el taller del rock i l’actuació dels Ramonets i també amb activitats com el Jugafusta o el circ de The Troupers.

Les activitats culturals amb xarrades destacant la xarrada sobre l’Escola Rural realitzada per Jordi Marin o la dels orígens de la comarca dels Ports de Vicent Royo, projeccions de documentals amb Experiment Stuka i el reportatge de La Directa i pel·lícules i presentacions de llibres com el dels 40 anys d’Aplec fet pel Centre d’Estudis dels Ports i Els Ports en Moviment, també han comptat amb una gran assistència de públic.

El voluntariat també ha tingut una gran participació durant aquestos 4 dies d’Aplec participant en espais com els pàrkings, el menjador, les barres o la zona de venda de marxandatge, amb unes 260 persones. Alguns d’ells han fet més torns dels previstos, per intentar donar un millor servei als milers d’aplequeres i aplequers que han passat el cap de setmana per Vilafranca.

Ara queda pendent saber quina població es farà càrrec de la 41a edició de l’Aplec dels Ports al juliol de 2019. Els joves d’Herbers van comunicar que faran una assemblea amb la gent del poble per presentar-los el projecte que tenen pensat i després entre tots es prendrà una decisió al respecte.