Morellanes i morellans baixen a Vallivana en la Rogativa 2023

288
PUBLICITAT

La Rogativa ha emprés el camí de baixada cap al santuari de Vallivana com és tradició el primer dissabte de maig. Morellanes i morellans han eixit puntuals a les 9.00 hores de la Basílica Arxiprestal per a visitar a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

La Rogativa segueix el ritme de la bandera blanca que encapçala la marxa des de Morella. Darrere es disposa la creu i, finalment, la gent que participa en la romeria. Durant la jornada tenen lloc tres parades a l’Hostal Nou, la Torreta i el Pont de la Bota respectivament. La previsió és d’arribar al santuari al voltant de les 18.00 hores després de recórrer els 20 quilòmetres de la ruta. Finalment, demà es recorrerà el mateix itinerari en sentit contrari per a tornar a Morella.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat “la rogativa és una tradició molt volguda per les morellanes i morellans que cada any participen i van a visitar a la seua patrona”. L’edil ha explicat que “es podrà accedir en cotxe fins al Pont de la Bota i també aparcar al bancal del costat de la Torreta, però cal prendre precaució i seguir les indicacions dels i les agents de trànsit”. Finalment, ha volgut “agrair tot el treball i dedicació de l’administradora de Vallivana, els i les alets per l’organització i als serveis que garanteixen la seguretat durant tot el recorregut”.

Cal recordar que, hi ha un servei especial d’autobús que avui va des de Vallivana fins a Morella amb eixida programada a les 20.00 hores. El diumenge les romeres i romers podran utilitzar aquest per apropar-se a Vallivana. L’autobús eixirà des de Sant Miquel a les 7.30 hores.