Morella vol millorar el conveni de gestió del Castell i les muralles amb el Ministeri de Cultura

214
Castell de Morella
PUBLICITAT

– L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, es va reunir la setmana passada amb el Subsecretari del Ministeri de Cultura, Javier García, i el Director General de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca, a Madrid

– Es pretén millorar el conveni actual per a garantir la gestió de proximitat del conjunt monumental, així com facilitar el suport d’altres administracions en aquelles intervencions més costoses

L’ajuntament de Morella busca millorar el conveni de gestió del Castell i les muralles de la ciutat, ja que l’actual s’acaba a l’any 2021 i, a més, es planteja alguna dificultat per a obtindre ajudes estatals per a futures intervencions als monuments. Així, la setmana passada l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, es va reunir a Madrid amb el Subsecretari del Ministeri de Cultura, Javier García, i amb el Director General de Belles Arts, Roman Fernández-Baca per a millorar les condicions d’aquest conveni.

Reunió a Madrid

Els punts principals que es van tractar en aquest encontre van ser allargar la gestió dels monuments per part de l’ajuntament de Morella, així com millorar les condicions per a facilitar les actuacions al Castell i facilitar el suport d’altres administracions per poder executar majors inversions per a la seua conservació i visita. D’aquesta manera, Rhamsés Ripollés ha explicat que “ha sigut una reunió molt important per a definir el nou conveni de gestió del nostre monument més conegut com és el Castell i les seues muralles”. L’edil ha comentat que “l’actual conveni dificulta els tràmits per a realitzar moltes actuacions i cal redefinir-lo per a facilitar la restauració i manteniment d’aquest patrimoni”. Així, l’edil ha destacat que “actualment estem demostrant amb nombroses actuacions, l’interés que tenim pel conjunt monumental i que, el que volem és poder continuar fent-ho d’una manera més intensa”.

La Torre del Racó de Morella s’ha rehabilitat durant aquest 2018. Aquesta es va veure greument afectada per les pluges de 2015 on es va obrir una gran escletxa. Des d’aquest moment es va instal·lar una bastida d’emergència que subjecta l’estructura de la torre per a no caure. Així, ara s’ha realitzat la rehabilitació estructural i durant aquestes setmanes es desmuntarà per complet la bastida que utilitzen per a treballar. A més, està previst començar al mes de setembre la restauració de la Torre Redona, a més estan aprovades les obres de millora de les torres de Sant Francesc i de La Pardala.

Al llarg de la reunió, des del Ministeri de Cultura es van mostrar interessats en el Sexenni com a Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Així, també van traslladar a Rhamsés la possibilitat, si l’agenda ho permet, de visitar Morella durant les seues festes més importants, el 54 Sexenni, que tindrà lloc des del 18 fins al 27 d’agost.