Morella vol avançar en el tram Morella Sud-La Torreta de l’N232

901
Tram N-232 Morella Sur - La torreta
Tram N-232 Morella Sur - La torreta
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • El Ple de l’Ajuntament va aprovar, per unanimitat, una moció per exigir al Govern Central a que avance en la licitació d’aquest projecte
  • La nova carretera del projecte Morella Sud- La Torreta ha d’unir la Ciutat de Morella fins el traçat del Port de Querol que ara mateix està en execució i en unes obres molt avançades i a bon ritme

En el ple ordinari celebrat ahir dijous, l’Ajuntament de Morella, per unanimitat de tots els membres de la corporació, aprovava una moció per exigir al Govern central que s’avance en la tramitació de la licitació de les obres del tram de l’N-232 Morella Sud – La torreta. Es tracta d’un tram d’uns 5 quilòmetres que ha d’unir, amb un nou traçat que dote de condicions òptimes de vialitat, la ciutat de Morella amb el tram del Port de Querol, que ara mateix es troba en execució.

Precisament, en esta moció també s’esmenta el bon ritme que estan portant les obres del Port de Querol, una obra de gran envergadura on en estos moments podem comprovar com s’està executant l’enllaç amb la població de Vallibona, el llança-bigues que va instal·lant el conjunt de viaductes que han de salvar el port o també l’inici de construcció d’estructures en la part més baixa, entre d’altres intervencions.

Per a Morella l’N232 és una via de comunicació essencial i, com és trasllada en la moció aprovada, és fonamental que es desbloquege també aquest tram Morella Sud – La Torreta que no té la complexitat del port de Querol però que també cal millorar en traçat, amplada, paviment, etc.

Cal recordar que aquest projecte, per qüestions mediambientals, fa pràcticament 10 anys es va aturar la seua tramitació quan ja estava a punt de licitar-se. El que s’espera i s’exigeix al govern, que una vegada s’ha actualitzat el projecte a aquests condicionaments mediambientals, durant el darrer any, ja es puga seguir en la seua tramitació i posterior licitació de les obres.

L’Alcalde de Morella destaca que “per a tota Morella és fonamental una N232 amb condicions i prou dècades portem patint unes deficients comunicacions. Ara, estem en un moment on eixa situació està canviant ja que veiem com avancen les obres del Port de Querol però no tenim que oblidar este altre tram de Morella fins La Torreta, no tant complex i dificultós però també necessari”.

Alhora afegia que “amb el govern i el ministeri actual estem tenint una comunicació i col·laboració fluida i ara tenim que donar un nou pas junts amb l’avanç d’este tram i que no es convertisca en un embut de l’eix Alcanyis-Morella-Vinaròs. Així, amb unes comunicacions dignes del segle XXI, afavorirem el desenvolupament socioeconòmic de totes les nostres ciutats i comarques”.

Aquesta moció, a més de al propi Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana es farà aplegar per tindre el seu suport a la presidència de la Generalitat i de la Diputació, als pobles de la comarca dels Ports, així com als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, Corts Valencianes i Diputació de Castelló. Des de l’Alcaldia de Morella s’espera “la unió i unanimitat de suport en un tema principal per a la nostra Ciutat”.