Morella viurà el Sant Antoni del 17 al 19 de gener

523
Cartell del Sant Antoni 2020 a Morella
Cartell del Sant Antoni 2020 a Morella
PUBLICITAT

La capital dels Ports celebra la festivitat en honor al patró dels animals el cap de setmana del 17 al 19 de gener. Foc, Santantonà, música i representacions seran algunes de les propostes del cap de setmana.

Així, el divendres 17 de gener al matí es muntarà la barraca. Ja de vesprada a les 19.30 tindrà lloc la retreta dels Gaiteros de Morella i la pujada dels diables de la Maça i la Cucafera des de la Confraria fins a la placeta de l’Església. Allí mateix es representarà la Vida del sant. I a les 21h eixirà des de l’esglèsia fins a Sant Miquel la Santantonà. L’encesa de la barraca arribarà tot seguit i quan hi haja brases, la torrada de carn. La matinada del divendres al dissabte l’Estudiantia ambientarà el trajecte fins a la Confraria, on es degustarà el típic panoli. Més tard, arribaran les tradicionals albades.

El dissabte a les 10h es pujarà el sant de la Confraria a l’església arxiprestal. No faltarà la processó ni la missa baturra. Predicarà mossén José Ángel Pitarch. Després es baixarà el sant i es repartirà panoli. A continuació, el retaule amb la participació de les grupes i l’Associació Musical Mestre Candel donarà pas a la benedicció d’animals. Ja a la vesprada després de dinar eixiran de la Confraria el Contrabando, llaurà, sembrà, mondongo, l’agostera i Cucafera. Al carrer Blasc d’Alagó es representarà el Contrabando. La nit serà per al sopar de germanor a l’Espai Firal i el ball amb l’orquestra Pompeya.

Finalment, la missa del diumenge en honor a tots els confrares i majorals difunts, tancarà el programa d’enguany.