Morella viu el cap de setmana la festa de Sant Antoni

730
Morella presenta les festes de Sant Antoni 2018
PUBLICITAT

  • Els actes tindran lloc fins al 20 de gener

Morella ultima els preparatius de la festivitat de Sant Antoni Abat. Serà un any especial ja que la barraca canviarà d’ubicació i s’encendrà a la plaça de Sant Miquel. I és que el foc i el fum afectaven a la conservació de la façana de la Basílica Arxiprestal, obra destacada de l’art gòtic valencià.

Així, avui divendres 18 pel matí es vestirà la barraca. Ja a última hora de la vesprada, la retreta dels Gaiteros de Morella donarà pas a la Santantonà fins a San Miquel amb els dimonis de Morella. Acte seguit, es representarà la Vida del Sant, es cremarà la barraca i tindrà lloc el ball amb els dimonis de la maça. Després, la ronda i estudiantina amb la Rondalla de Morella anirà seguida de la degustació de panoli i begudes espirituoses a la Casa Confraria.

El dissabte despertarà amb la música dels Gaiteros de Morella. Després es pujarà el sant fins a la Basílica on es farà la processó i la missa, que contarà amb la participació del Cor parroquial. En acabar, es baixarà el sant i es repartirà el tradicional panoli. La vesprada serà per a les representacions de El Contrabando, La Sembrà, La Llaurà i El Mondongo, que contaran amb la col·laboració dels Gaiteros locals. Finalment, el Trio Trébol i la discomòbil AQM tancarà els actes de la jornada a l’Espai Firal.

Per al diumenge quedarà la missa en honor als confrares i majorals difunts.