Morella viu el Dia de la Penya El Bou en les seues festes

333
Bou 37
La Penya El Bou és l’encarregada avui d’organitzar els actes taurins. Amb una gran participació, els membres de la Penya embolen els bous de la nit

Morella continua immersa en les festes d’agost, aquest matí ha tingut lloc el tercer “encierro”, on els participants han pogut córrer davant les vaques i bous des de les calçades fins al recinte taurí, on es mantenen soltes durant una horeta més o menys i també s’ha realitzat la prova del Bou que serà embolat aquesta nit. Avui és el Dia de la Penya El Bou, associació taurina de Morella que integra a més de 100 socis, que organitza diferents espectacles taurins durant l’any, com són el Concurs de retalladors o els bous embolats de la Plaça de Bous, que compten sempre amb una gran participació. Els actes taurins d’avui estan organitzats per la Penya, comptant aquesta nit amb dos bous embolats i en acabar ball a la Plaça Sant Joan. La Penya, que compta amb més de 20 anys de tradició, ha venut numerets per al sorteig del bou, que es realitzarà aquesta nit abans de l’embolada. La regidora de festes, Rocio Querol, agraeix tota la col·laboració de la Penya en el bon desenvolupament dels actes taurins durant les festes.

Pel matí, continuen les activitats per als més menuts amb el musical infantil “La llamada de la selva” a la plaça Colom. Així mateix, joves, xiquets i xiquetes i públic en general, té una cita en acabar la solta de vaques per la vesprada amb la tradicional xaranga. Components de la Banda de Música i la “Perkutada” omplen d’ambient el recinte taurí, on tothom és mou al ritme de la batukada. Aquesta vesprada serà l’última xaranga de les festes, perquè demà s’haurà de realitzar la desmuntada dels cadafals. Unes festes que es desenvolupen sense cap incident greu i amb una gran participació tant de veïns com de visitants. Els turistes que apleguen aquests dies a Morella la gaudiran d’una forma diferent, i si més no, amb més atractiu, atès que, per exemple el recinte taurí és exclusiu d’aquest municipi degut a la peculiaritat dels carrers en els que es desenvolupa la festa. Els tradicionals cadafals capten l’atenció de les persones que no han vist mai aquest tipus de construcció que fa la funció de les barreres en vertical de tot arreu.