Nota de premsa de la Diputació de Castelló

 

La Diputació de Castelló ha aprovat l’execució d’obres hídriques d’urgència en 14 municipis de la província per garantir-los el subministrament d’aigua. Així, el Govern Provincial finança entre el 85% i el 100% d’aquestes actuacions amb una quantia total de 116.502 euros que es corresponen als ajuts quadrimestrals d’urgència que contempla el Pla de Garantia de Proveïment, una ordre reglada d’ajudes impulsada pel president Moliner.

El diputat del Cicle de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha explicat que “una de les prioritats per als ajuntaments és l’òptima gestió del cicle de l’aigua per garantir el subministrament en les millors condicions i l’eficiència en el consum. És per això que també és prioritari per a nosaltres aquesta àrea d’actuació, abastant actuacions tant a llarg termini com d’urgència com aquestes que caminen en aquest objectiu d’ajudar a tots els pobles a optimitzar l’eficiència en el consum i subministrament d’aigua. Són, per tant, els ajuntaments els que ens marquen la nostra prioritat en matèria d’aigua, que és que no es malgaste ni una gota en cap poble de la província “.

En aquest sentit, cal recordar que l’objectiu d’aquesta línia d’actuació és precisament donar resposta ràpida als ajuntaments en situacions hídriques d’urgència extraordinària i que no eren previsibles, evitant que perilli el subministrament d’aigua al municipi. Les actuacions es duen a terme en les següents localitats: Benafigos, Atzeneta, Olocau del Rei, Almedíjar, Ares del Maestrat, Soneja, Pobla de Benifassà, Vallibona, Rossell, Geldo, Caudiel, Vilar de Canes, Benassal i Morella.

El diputat ha explicat que “no es tracta d’actuacions vistoses, sinó necessàries. Són, sobretot, reparacions de bombes, transport de cisternes, reparacions en les xarxes d’abastamint, i reparacions de fuites “.

-Estalvi diari de 8 milions de litres i manteniment de 92 depuradores

Els municipis de la província de Castelló estalvien diàriament 8.008.800 litres d’aigua gràcies a la feina de localització i control de fuites realitzades per la Diputació en les xarxes d’abastiment i distribució d’aigua potable. Així, les dades més recents apunten que els tècnics de la institució provincial van realitzar un total de 127 inspeccions en municipis i es van trobar 145 fuites.

“Es tracta d’actuar de forma integral aplicant criteris d’eficiència hídrica a totes les etapes del cicle integral de l’aigua. No només és canviar xarxes d’abastiment i reparar-les, és detectar fuites en el consum, és auditar aquests consums municipals per millorar-los, és millorar els percentatges d’aprofitament de depuració, és construir depuradores on no n’hi ha, és mantenir prop d’un centenar de depuradores , conscienciar la societat al voltant dels hàbits responsables de consum, i tot el que evite que a Castelló es deixe perdre ni una gota d’aigua “, ha indicat Juan.