Morella Verda es manifesta contra el projecte de model energètic als Ports

645
Manifestació Morella Verda. Font: Morella Verda
PUBLICITAT

La plataforma ciutadana Morella Verda es va reunir el diumenge davant de l’Ajuntament de la capital dels Ports per protestar i denunciar el model energètic que es vol implantar a la comarca.

Des de la plataforma defensen els valors de vida, natura i paisatge que difereixen d’aquells basats en el capital. Segons afirmen “la nostra, és una forma de vida que no s’ha entès mai des de les urbs”.

La concentració demanava a la Generalitat i al propi Ajuntament de Morella l’aturada de l’avançament de les empreses especuladores que veuen les zones rurals com un lloc per a fer diners sota l’eufemisme de les renovables. Per això una de les seues  màximes  “renovables sí, però no així!”.

I és que la comarca dels Ports i en concret Morella són territoris vius. Espais pels quals cal seguir lluitant, tant pels drets del territori com pels de la ciutadania. Per això fan èmfasi en la importància d’aquesta terra com a font d’història i biodiversitat.

En les seues proclames remarquen que els drets d’empreses com Acciona o Med Wind Energy no estan per damunt dels de la pròpia ciutadania i no són pròpies d’un estat democràtic.

Per tant, afirmen que les seues protestes continuaran fermes fins que “no vegem els nostres bancals, rius, muntanyes i boscos lliures d’amenaces”.


Plantegen un model energètic basat en les energies renovables, però ubicades també als  llocs de consum d’energia a fi d’evitar la destrossa del territori. Els Ports ja col·labora amb una ingent generació d’electricitat a través dels camps eòlics. Així, Morella Verda manifesta que “ni volem més aerogeneradors, ni volem canviar la civada per les plaques solars”.