Morella va celebrar la 658º edició del Corpus Christi

239

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Corpus Christi de Morella és un dels més tradicionals de la Comunitat Valenciana

Morella va viure ahir una nova edició d’una de les celebracions més tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Aquest any aplega a la 658º edició, la qual cosa el converteix en un dels més antics de la Comunitat Valenciana, sent només tres anys posterior al de València. Enguany, ha anunciat l’Ajuntament de Morella que sol·licitarà la declaració de BIC i de festa d’interés turístic autonòmic per a esta tradició.

Ahir diumenge tenia lloc la Processó General, acte central del Corpus. En ella, desfilen més de 150 elements bíblics, que doten a la processó d’una gran singularitat i simbolisme. En total, més de 300 persones intervenen en aquest acte, a més dels centenars de veïns que contemplen la processó. La regidora de tradicions, Malú Blasco, ha agraït “l’important treball que realitza el Capítol i tots els col·laboradors, que fan possible que es puga realitzar tot aquest conjunt d’actes”.

La celebració del Corpus Christi data de 1358 a Morella i va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconéixer els personatges bíblics. Morella va adoptar la forma de celebració i els elements típics del Corpus que se celebrava a València i la immensa majoria dels que desfilen avui en dia, provenen d’aquella època.