Morella, una de les nou ciutats que formen el Cruce de Caminos de Rutas Culturales de España

649
Presentació Cruce de Caminos
Presentació Cruce de Caminos
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Rutas Culturales de España va presentar aquesta iniciativa de localitats on coincideixen dos itineraris de l’associació
  • Morella és l’encreuament del Camino del Cid i Caminos de Arte Rupestre Prehistórico
  • Alcalá La Real (Jaén), Carmona (Sevilla), Albarracín (Teruel), Burgos, León, Ramales de la Victoria (Cantabria), Cáceres i Mérida (Badajoz) són la resta d’ambaixades de Cruce de Caminos

L’associació Rutas Culturales de España va presentar la setmana passada a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) el projecte Cruce de Caminos. Aquesta iniciativa compta amb nou localitats de tot l’estat, entre les quals està Morella, que serviran d’ambaixadores i portes d’accés a les cinc rutes culturals que engloba aquesta marca turística de Turespaña. Així, Morella és l’encreuament de Caminos de Arte Rupestre Prehistórico i Camino del Cid.

Cal explicar que aquesta associació va nàixer l’any 2021 i engloba cinc grans rutes turístiques i culturals que recorren quasi la totalitat de la història d’Espanya i una ampla part del territori. Aquesta es compon de Caminos de Arte Rupestre Prehistórico, Ruta Vía de la Plata, Camino del Cid, Rutas del Emperador Carlos V i Caminos de Pasión. Així, les nou localitats de Cruce de Caminos, on s’uneixen dos o més itineraris, són: Alcalá La Real (Jaén), Carmona (Sevilla), Albarracín (Teruel), Burgos, León, Ramales de la Victoria (Cantabira), Cáceres i Mérida (Badajoz) i Morella (Castelló).

Encara que els itineraris de Rutas Culturales de España travessen més de 500 localitats, les seues carreteres i senders, repartits per tota la geografia de la península, amb 11 comunitats autònomes i 20 províncies, només es creuen i coincideixen en aquestos nou llocs.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és un projecte molt important amb aquestes cinc rutes culturals i turístiques que es creuen sols en estes nou ciutats de tot el territori” i ha afegit que “es tracta de nou ciutats amb un patrimoni molt important i és un privilegi col·laborar amb elles en esta iniciativa”. L’edil ha explicat que “en el cas de Morella es posa en valor l’art prehistòric amb les pinteres rupestres de Morella la Vella i els monuments de la ciutat que formen part de la història i el pas del Cid Campeador”. Finalment, ha remarcat que amb Cruce de Caminos s’uneixen els cinc itineraris per a crear un producte turístic que recorre la cultura, història i patrimoni comuns”.

L’acte de presentació va tindre lloc a l’estand de Turespaña amb el president de Rutas Culturales de España, Rafael Pacheco. Aquest va estar acompanyat per nombrosos alcaldes, regidors, regidores i tècnics vinculats als itineraris i representants de les nou localitats que formen Cruce de Caminos com l’alcalde de la localitat càntabra de Ramales de la Victoria, César García; el de la valenciana Morella, Rhamsés Ripollès; l’alcaldessa de Priego de Córdoba, María Luisa Ceballos, els regidors de turisme de Càceres, Jorge Villar, i Mèrida, Pilar Amor; el diputat de Cultura de Soria, Enrique Rubio, el Tinent Alcalde d’Albarracín, José Luis Almazán; així com l’alcalde de Jarandilla de la Vera, Fermín Encabo, el vicepresident de la Diputació Provincial de Guadalajara, Rubén García, i la directora general de Patrimonio Cultural de Cantabria, Zoraida Hijosa.