Morella tindrà un mòdul de FP de Producció Agropecuària

396
Reunió sobre l'FP a l'IES Els Ports
Reunió sobre l'FP a l'IES Els Ports

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

El sector primari és molt important als Ports i la formació professional en agricultura i ramaderia potenciarà la producció agropecuària

Morella ha acollit avui una reunió molt important a l’IES Els Ports. La directora general de Formació Professional i ensenyaments de règim especial, Marina Sánchez, i el director territorial d’agricultura, Vicent Marzà, s’han reunit amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, els regidors de desenvolupament rural i educació del consistori local, la direcció de l’IES, sindicats agraris i la Cooperativa Sant Antoni Abat, per preparar la implantació d’un mòdul de FP de Producció Agropecuària a la localitat. D’aquesta manera, es potenciarà un sector tan important per a Morella i la comarca dels Ports com és el primari.
En finalitzar la reunió, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, qualificava aquesta decisió com “molt important”, ja que “servirà per donar suport a un sector tan rellevant per a aquesta zona com és el que formen la ramaderia i l’agricultura”. En aquest sentit, destacava que és la primera vegada que Morella tindrà un mòdul de formació professional i indicava que “hi ha poca oferta de formació professional en agricultura i ramaderia, per la qual cosa és important que es millore l’aprenentatge en aquest sector i que aquest mòdul s’impartisca al territori, a la zona on hi ha més explotacions ramaderes, sobretot en oví i boví”.
El primer edil també ha agraït la predisposició de tots els participants en la reunió per dur a terme aquest projecte i ja s’han concertat diverses reunions de caràcter tècnic per a les properes setmanes.

Així, des de ja, es treballarà en l’adequació d’espais i instal·lacions perquè el Grau Mitjà de Producció Agrària puga començar el proper curs. Les classes s’impartiran a l’IES Els Ports, els coneixements pràctics en la Fàbrica Giner, lloc on es troba actualment l’OCAPA, i se signaran convenis amb explotacions de la comarca. A més, cal assenyalar que a Morella es disposa d’Escola Llar, que és un important complement perquè els estudiants de fora de la localitat tinguin allotjament. D’aquesta manera també es donarà suport a un servei tan important per a l’ensenyament a Morella i comarca com és l’IES Els Ports i s’augmentarà el nombre d’alumnes que estava previst per al pròxim curs.