Morella tindrà el centre de vacunació en el mateix Centre de Salut

604
Centre de Salut de Morella
Centre de Salut de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

A partir del dilluns, segons ha informat la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, el procés de vacunació massiva, es distribueix a diferents grans centres de vacunació de la Comunitat Valenciana, així com, en el cas de Morella, es farà en el Centre de Salut.

Els problemes de subministrament que ha hagut a nivell europeu amb algunes vacunes com la d’Astrazeneca han fet variar el plantejament inicial amb els centres de vacunació previstos cedits pels municipis. En el cas del departament de Vinaròs, a més del de la pròpia ciutat on s’ubica l’hospital, estaven previst el de Morella en el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, en Traiguera, Alcalá, Peníscola i Benicarló.

Per tant, a partir de dilluns la vacunació per a Morella queda centralitzada en el Centre de Salut. Fins a estos moments es realitzava en este mateix centre per a les persones majors però altres grups d’edat o col·lectius vulnerables han tingut que desplaçar-se fins Vinaròs.

El passat dimecres va tindre lloc una reunió del Consell de Salut de l’Hospital de Vinaròs on va participar, en nom de l’Ajuntament de Morella, la regidora de Salut i Benestar Social, Malú Blasco. En este encontre, novament, es va traslladar la necessitat d’evitar, en la mesura de les possibilitats, desplaçaments tant llargs a moltes persones de Morella i la comarca dels Ports a Vinaròs.

Per altra banda, el fet de que es realitze tot el procés de vacunació en el Centre de Salut de Morella també farà que no es veja interromput el servei esportiu en el Centre Jaume I, al no haver de cedir-lo.

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha manifestat que ‘el més important és que el procés de vacunació avance i des de l’Ajuntament continuarem, una vegada més, amb la màxima col·laboració amb el serveis sanitaris. Quan se’ns va requerir un espai, així ho vam fer i ara, prestarem tot el treball i col·laboració al Centre de Salut. Este canvi plantejat, a causa de les necessitats derivades pel subministrament, és positiu, ja que s’evitaran desplaçaments i tampoc tindrem afectat el Jaume I’. A la vegada també ha volgut manifestar que ‘com ens han traslladat molts dels nostres veïns i veïnes que han sigut vacunats en Vinaròs, volem agrair el tracte rebut, així com l’excel·lent organització de tot el procés’.

En estos moments la vacunació en la Ciutat de Morella pel que fa als grups de major edat i, que es ve realitzant des de l’inici en el Centre de Salut, es troba subministrant-se la primera dosi a les persones que tenen 74 anys i en el grup de majors de 80 la gran majoria ja han rebut les dos dosis.

Des de Sanitat es recorda que totes les cites de vacunació, així com la informació, han d’arribar a les persones des de mitjans oficials i que es respecte l’horari indicat.