Morella té una àmplia oferta educativa i formativa dirigida a totes les edats

560
Cloenda UJI per a majors
PUBLICITAT

Cloenda UJI per a majors
Cloenda UJI per a majors
-Nota de premsa-

Amb l’arribada de setembre, Morella posa en marxa els diferents serveis formatius. Aquests són de gran importància per a l’educació i aprenentatge dels veïns de totes les edats, així com per ocupar les seves hores lliures diàries. En la jornada de demà, tindrà lloc la matriculació de la Universitat per a Majors, que sol comptar amb una gran acceptació entre la gent de Morella. En els últims anys, més de trenta persones han participat en aquest programa de la Universitat Jaume I, on a més han realitzat excel•lents treballs de investigació. A més, aquesta setmana conclou el termini de matriculació de dos serveis educatius de gran importància, com són les escoles municipals d’idiomes i la de música.

La regidora de la gent gran, Malú Blasco, destaca que “la vida és un aprenentatge continu i la formació, convivència, debats i les experiències en la Universitat per a Majors enriqueixen als alumnes com a persones”. A més, afegia que “l’ocupació del temps lliure és molt important per a la gent gran i, la universitat els ajuda a emprar el seu temps i a fer-lo aprenent i millorant els seus coneixements”. A més, destacava tota l’oferta educativa existent a Morella per a aquest sector de la població, com els serveis de l’edifici Bancaixa, amb l’Escola Per a Adults, la biblioteca amb els equips informàtics o l’espai del centre jove, que també es destina al ioga i a la gimnàstica. La regidora també ha explicat que en breu tornaran els cursos d’informàtica, que han comptat amb una gran participació d’aquest sector de la població aquests anys. Finalment, ha recordat els diferents serveis complementaris del Centre de Dia, com els tallers de la memòria.

Escola Municipal d’Idiomes i de Música

El nou curs de l’Escola Municipal de Música arrencarà el dia 1 d’octubre i les inscripcions ja es poden formalitzar a les oficines municipals fins al 19 de setembre. Respecte a les assignatures que s’impartiran, en un principi s’ofereixen les de metall, clarinet, llenguatge musical, saxòfon, dolçaina i tabal, percussió, guitarra, piano i flauta, i es podrà ampliar a noves com bateria, dins de percussió, bandúrria o llaüt. Una vegada que es matriculen tots els alumnes es distribuiran les classes. La matrícula tornarà a ser gratuïta i els estudiants únicament hauran de fer front a les mensualitats d’uns 22 euros. Per la seva banda, l’Escola Municipal d’Idiomes tornarà a comptar amb l’opció de cursar els títols oficials A2, B1 i B2, certificats per Trinity Collage London, a més de classes de repàs o infantils. Aquest any s’impartiran tres hores a la setmana i el preu serà de 35 euros mensuals. La matrícula es pot formalitzar fins al 19 de setembre i costarà deu euros.

Cal recordar que el consistori morellà porta temps apostant per la formació i, per això, fa poc més de dos anys ja es va posar en marxa l’Aula Mentor, un programa oficial que ofereix més de cent cursos formatius a distància certificats pel Ministeri d’Educació. Una eina molt útil per a millor el currículum i ampliar coneixements en nombroses matèries. Finalment, cal assenyalar que està a punt de començar el curs de monitor de temps lliure i que encara està oberta la matrícula per al mateix.