Morella sol·licita un nou pla d’ajudes de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana

252
Morella sol·licita un nou pla d’ajudes de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana

Morella demana participar en el nou programa de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana (ARRU) i optar a aquestes ajudes dirigides a recuperar el nucli històric de la ciutat. D’aquesta manera, la rehabilitació de 20 habitatges de Morella i la reurbanització del carrer Zaporta es proposen com a projectes a realitzar. Cal explicar que Morella demana participar en aquest programa, dins de la convocatòria, en concurrència competitiva, que ha publicat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i on competiran tots els ajuntaments que ho sol·liciten.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana de Morella és molt important per a impulsar el condicionament i rehabilitació de vivendes dins del nucli urbà”. L’edil ha recordat que a través de l’ARRU ja s’han realitzat molts projectes a la ciutat durant el 2018, tant privats de rehabilitació d’habitatges, com públics per a la millora i condicionament de carrers amb un gran èxit d’implicació privada i de gestió per part dels serveis tècnics municipals”. Així, Bordàs ha explicat que “ara demanem optar a aquestes ajudes, ja que els veïns i veïnes de Morella s’han interessat per aquestes i hi ha fins a 20 projectes que es podrien desenvolupar amb les ajudes de l’ARRU”.

Per a aquest nou programa hi ha fins a 20 projectes que optarien a aquestes ajudes amb un pressupost total de més de 2,5 milions d’euros. Aquestos se separen entre actuacions de rehabilitació d’habitatges amb 1.668.975 euros i 919.926,63 euros de nova edificació. Així, l’Ajuntament de Morella ha realitzat el procés de participació, així com el d’informació a les persones interessades. Això suposa que moltes sol·licituds hagen arribat a l’ajuntament i “creiem que hem presentat un gran projecte gràcies a aquesta implicació, de manera que esperem obtindre estes ajudes que repercuteixen en les famílies que podran portar endavant els seus projectes”, ha explicat l’edil.

El nou ARRU també contempla la reurbanització de carrers, per la qual cosa des de l’ajuntament es proposa la millora del carrer Zaporta. La intervenció en aquest consistirà en la renovació completa de la xarxa de clavegueres, el subministrament d’aigua, la millora d’instal·lacions i el nou paviment.

Cal recordar que l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana ha tingut molt d’èxit en els projectes que s’estan realitzant actualment. D’aquesta manera, s’han realitzat 14 projectes en total entre els de rehabilitació, nova edificació i reurbanització, en els quals les ajudes de l’ARRU van suposar 1.165.500 euros.

Ple extraordinari
L’ajuntament de Morella celebra aquesta vesprada un Ple extraordinari per a realitzar el sorteig de les meses electorals per a les Eleccions Municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig. A més, tractarà altres punts que no es poden demorar fins al pròxim ple ordinari com l’aprovació de la sol·licitud del ARRU 2019, així com l’acceptació de la cessió gratuïta de la propietat del Colomer Zurita i la resolució de l’expedient de revisió d’ofici de llicència urbanística.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA