Morella s’integra a la xarxa d’oficines de informació de rehabilitació

125

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Gràcies al conveni amb la Conselleria es pot donar major suport i informació als projectes de rehabilitació del municipi

Morella s’adhereix a la xarxa d’oficines de informació de rehabilitació gràcies al conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori. D’esta manera, l’ajuntament oferirà el servei de informació i ajudes per a obres de rehabilitació del municipi a través de l’oficina d’obres i urbanisme municipal. Cal destacar que Morella compta amb un càrrega patrimonial molt important que s’ha de tindre en compte a l’hora de donar suport a estos projectes.

Morella va tindre Oficina de Rehabilitació des de la seua creació. Esta oficina va ser molt important als anys 90 i 2000 per a la rehabilitació de diferents infraestructures. Però al 2012 es va suprimir. La nova oficina de informació de rehabilitació és un servei molt important perquè informa i ajuda a molts veïns i veïnes, per la qual cosa, la integració de Morella a la xarxa suposa un pas més per a recuperar el servei que es donava anteriorment.

Així, El regidor d’Obres de Morella, Amadeu Bordàs, ha destacat que “és molt positiu tindre este servei a l’ajuntament, ja que ajuda a molts veïns i veïnes sobre xicotetes obres que necessiten fer a casa”. A més, l’edil ha agraït “a la Conselleria el seu recolzament i esperem que siga un primer pas per a recuperar un servei que ha donat tants bons resultats”.

La xarxa d’oficines de informació de rehabilitació tracta de donar a conèixer les ajudes que les persones poden rebre per a rehabilitar vivendes, canvis de calderes, finestres, etc. Així, des de la oficina d’obres de l’ajuntament de Morella s’informarà als veïns i veïnes sobre, entre d’altres, les ajudes del Pla Renhata. A la vegada, permetrà participar d’una forma activa, amb la coordinació de la Conselleria, d’aquells projectes de rehabilitació urbana que execute tant l’ajuntament, com entitats privades.