Morella Singletracks a Ainsa
Morella Singletracks a Ainsa
Morella Singletracks a Ainsa

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, i tècnics del projecte Morella Singletracks han estat aquest cap de setmana a Ainsa promocionant la localitat i aquest projecte de BTT. Al municipi d’Osca es celebrava l’Enduro Festival Ainsa, una cita consolidada en aquesta modalitat de BTT i que va reunir més de 400 corredors. Per això, l’estand morellà oferia informació sobre les sendes de BTT i els atractius de les mateixes, a més de pròxims esdeveniments importants, com el curs de tecnificació amb Raul Doctore que tindrà lloc la propera setmana o la I Enduro MTB Morella Sngletracks, que celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre.

El regidor Amadeu Bordàs destacava que “la promoció ha estat molt positiva ja que hem estat amb centenars de bikers, que han pogut conèixer el projecte Morella Singletracks i totes les seves característiques”. En aquest sentit, explicava que “el perfil de corredor de l’Enduro Festival Ainsa és el mateix que el dels usuaris de Morella Singletracks, pel que és un lloc ideal per oferir informació directa d’aquest projecte”. La valoració de la participació és “positiva”, ja que molts dels participants en aquesta prova ja coneixien el projecte morellà i molts es van interessar per l’oferta turística, esportiva i cultural de la localitat dels Ports.

Cal recordar que el consistori morellà ha realitzat una aposta decidida pel BTT, amb el naixement l’any passat del projecte Morella Singletracks. Aquesta és una iniciativa pionera, que permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. A més, s’ha dissenyat un ampli catàleg de serveis integrats, per facilitar la seva contractació al turista. Per a la localitat també és molt important, ja que permet l’arribada d’un públic desestacionalitzat, tant en períodes amb menys visitants com entre setmana. A poc a poc, s’està notant l’afluència de visitants que busquen els nostres recursos naturals per complementar els patrimonials i altres, mitjançant la pràctica d’esport. Prova de l’aposta pel BTT, aquest any han arribat les dues primeres grans proves que albergarà Morella: la Mediterranean Xtrem i la I Enduro Race Morella Singletracks. La primera es va disputar a l’abril, mentre que la segona tindrà lloc a l’octubre i comptarà amb descensos cronometrats exigents, espectaculars enllaços sense treva, desnivells no aptes per a tots els públics i, tot això, en un preciós espai, idoni per al BTT. Finalment, al mes de juny també tindrà lloc una altra prova BTT que partirà des de la Plaça dels Estudis.