Morella serà seu de La Vuelta 2023 amb l’eixida de la cinquena etapa

191
PUBLICITAT

La ciutat de Morella serà una de les seus de La Vuelta 2023 i acollirà l’eixida de la cinquena etapa el 30 d’agost. Aquesta recorre 185,7 quilòmetres de la província de Castelló per arribar a Borriana, passant per altres localitats com Ares del Maestre, Culla, Les Useres, Alcora, Onda, Benitandús, Azúebar i La Vall d’Uixó. Així, ahir va tindre lloc la presentació de la ronda espanyola al Palau de la Música Catalana a Barcelona i on van estar presents l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, i la regidora de Serveis Turístics, Ana Adell.

D’aquesta manera, la de l’etapa cinc serà una eixida inèdita on l’organització descriu que “en un mar de muntanyes destaca l’imponent castell que corona el turó sobre el qual s’assenta Morella” i afegeix que “la seua posició estratègica va ser aprofitada per diferents civilitzacions i les seues centenàries muralles, portals i torres compten amb una bellesa cautivadora que la porten a formar part de Los Pueblos Más Bonitos de España”. En esta ocasió, Morella s’estrena com a punt de partida, però cal recordar que, Morella ha estat dues voltes la meta d’etapa de La Vuelta.

Com la ciutat albergarà l’eixida, comptarà amb diferents activitats i espais tant per als equips com per al públic general durant la jornada. Així, organització i ajuntament ja treballen en la distribució d’aquestos i es preveu que utilitzaran zones de l’Albereda i Sant Miquel. Durant els pròxims mesos, aportaran la informació detallada d’aquestos espais i actes.

Rhamsés ha destacat que “ser una seu de La Vuelta és molt bona notícia per l’aparador internacional que suposa aquesta prova com una de les rondes ciclistes més importants del món”. L’edil ha explicat que “en el passat, la nostra ciutat ha albergat la meta d’etapa en dues ocasions i ara serà una eixida inèdita que permetrà vore els atractius de Morella a tot el món”. També ha comentat que “ens alegra acollir aquesta prova de primer nivell dins del calendari esportiu de la ciutat junt amb la resta de competicions que alberga al llarg de l’any”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a disfrutar d’aquesta jornada a Morella on hi haurà activitats i espais oberts al públic”.
La Vuelta és una de les principals rondes ciclistes del món i, per la qual cosa, un aparador mediàtic internacional. Així, 1.028 periodistes i professionals de la fotografia cobreixen aquest esdeveniment in situ per a 298 mitjans de comunicació d’arreu del món. 18 d’aquestos ofereixen la retransmissió de tot el recorregut en directe. A més, a través de La 1 de TVE hi ha una mitjana d’1.163.000 espectadors en cadascuna de les etapes.