Morella serà l’escenari del gran final de la cursa Top of the Rock

625
Castell de Morella
PUBLICITAT

Morella acollirà el gran final de la cursa Top of the Rock el diumenge 10 de març. La ultratrail per etapes entrarà al casc històric de la ciutat pel Portal de Sant Mateu, pujarà la costa de Sant Joan fins a la Basílica Arxiprestal i des d’aquesta cap al Castell de Morella on estarà situada l’arribada, just a l’esplanada on està l’estàtua de Cabrera. D’aquesta manera, diferents monuments i carrers característics seran l’espectacular escenari del final de la prova de tres etapes. Està previst que els i les runners comencen a arribar a la ciutat des de les 12.00 hores i s’allargaran fins a les 17.00 hores.

La regidora d’Esport, Lola Viñals, ha destacat que “el diumenge a partir de les 12.00 hores començaran a arribar els i les primeres participants a la ciutat de Morella”. Lola Viñals ha comentat que “Morella ofereix diferents escenaris des d’on veure l’últim tram de la prova dins del centre històric de Morella”. L’edil ha explicat que “amb motiu de la cursa, l’entrada al Castell de Morella serà gratuïta durant tot el dia”. Així, Viñals ha volgut “animar a tots i totes a gaudir d’aquesta prova a la ciutat i veure com arriben els i les runners per a finalitzar la Top of the Rock”.

Top of the Rock és una cursa que vincula les localitzacions medievals i llegendes templeres on els i les participants tenen el desafiament d’eixir des de Castelló, a nivell del mar, fins a arribar al Castell de Morella a més de 1.000 metres i assolir el Top of the Rock (cim de la roca) que corona la ciutat.

Cal recordar que Top of the Rock Ultra Trail partirà el dia 8 de març de Castelló, i després de passar per Borriol i Vilafamés, conclourà la primera etapa a Les Useres amb un total de 41,4 quilòmetres. El 9 de març començarà la segona etapa des de Les Useres, passant per Atzeneta i Culla abans de finalitzar a Benassal els 39,9 quilòmetres que la componen. El 10 de març els participants partiran de Benassal per, després de pujar fins a la cota més alta a Ares del Maestrat, finalitzar a Morella els últims 38,5 quilòmetres, arribant a la meta final al Castell de Morella. En total cada dia es completarà, aproximadament, la distància d’una marató, sumant entre les tres etapes 120 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell acumulat positiu.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA