Roda de premsa de presentació de la Mediterranean Xtrem

-Nota de premsa-

Morella ha donat a conèixer tots els detalls de la segona edició de la prova de BTT “Mediterranean Xtrem” en una presentació pública. Aquesta ha tingut lloc després de la reunió que han mantingut els organitzadors, representants municipals i els tècnics. La competició tornarà a tenir com a ciutat protagonista a Morella, ja que les tres etapes tindran sortida o arribada des d’ací. La primera unirà Castelló amb Morella, la segona discorrerà pel terme municipal de la nostra localitat i l’última, eixirà de Morella i finalitzarà a Benicàssim. La competició serà espectacular, tindrà lloc entre els dies 17 i 19 d’abril i l’organització preveu la participació d’uns 400 corredors.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “la Mediterranean Xtrem serà espectacular i combinarà la BTT extrema amb els nostres paisatges, gastronomia o patrimoni, de manera que esperem que Morella torne a viure una gran festa de l’esport, com ja va passar l’any passat”. El primer edil també destacava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i ja tenim una experiència important en l’organització d’esdeveniments de BTT que són un referent a nivell nacional, com la Mediterranean Xtrem o la Morella Enduro Race“.

Cal assenyalar que la localitat ha impulsat el projecte Morella Singletracks, que pretén convertir la zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta és una iniciativa pionera, que permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Entre aquesta oferta, també destaca la gratuïtat en la descàrrega dels tracks, ja que en altres punts del país, aquest servei es realitza previ pagament. A més, l’ús del GPS també permet modificar les rutes al servei de l’usuari, de manera que els recorreguts es poden adaptar al gust del biker. Es poden consultar tots aquests serveis a través de la pàgina web www.morellasingletracks.com.

Recorregut de la Mediterranean Xtrem

La primera etapa tindrà com a escenari la capital de la província, Castelló de la Plana on s’iniciarà l’aventura finalitzant a Morella. Igual que l’any anterior la prova torna a unir les dues poblacions pels seus antics camins, senders i assagadors, mostrant el patrimoni cultural i paisatgístic de la segona província més muntanyosa d’Espanya.

La primera etapa transcorre per un recorregut totalment nou respecte a l’any passat, travessant de la mateixa manera gran part de municipis castellonencs com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Culla, Benassal, Vilafranca, Portell, Cinctorres i Morella. Més de 140 quilòmetres amb un desnivell acumulat proper als 4.000 metres d’ascensió.

La ruta transcorre travessant les serres de Borriol-Moró-Vilafames, al Pla de Vilafamés, La Barona, la serra de Culla, Benassal, Dénsegures, i el Massís dels Ports. Visitant les comarques castellonenques de la Plana Alta, l’Alcalatén, L Alt Maestrat i els Ports.

Per a la segona etapa es repeteix l’escenari de 2014 amb eixida i arribada a Morella. Les característiques seran similars a la prova de l’any passat, amb un recorregut pels antics camins del terme recuperats mitjançant el projecte Morella Singletracks, que permeten descobrir un paisatge espectacular i que fan gaudir a tots els amants de la BTT.

La tercera etapa unirà les poblacions de Morella amb Benicàssim, que s’estrena com a seu de la MedXtrem. L’etapa transcorre pels termes municipals de Morella. Catí, Tírig, Salzadella, Santa Magdalena, Alcalà de Xivert, Cabanes i Benicàssim. Respecte a l’any anterior representa una etapa de major longitud 133 quilòmetres amb 3.000 metres d’ascensió acumulada.

La competició es tornarà a organitzar en dues categories, l’ XTREMbiker, en la qual es participa en les tres etapes, i la PRObiker, per gaudir de les jornades de dissabte i diumenge. Tota la informació i inscripcions són a la pàgina web de l’organització, www.medxtrem.es.