Morella serà l’epicentre este juliol del disseny i la ceràmica

549
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella ha estat escollida com a seu de les Jornades formatives organitzades per l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) que tractaran sobre Edició, Disseny i Ceràmica. La tradició artesana de Morella ha estat el motiu de la seua elecció com a marc de les jornades ja que l’objectiu de les mateixes és unir innovació i artesania. Les jornades, a celebrar del 5 al 8 de juliol, tindran lloc al Centre de Turisme Morella-Els Ports ubicat en un espai tant interessant com la Fàbrica Giner.

Durant les jornades es debatrà, entre altres qüestions, sobre la nova Llei d’Ensenyaments Artístics Superiors que prepara el govern d’Espanya juntament amb el subdirector general d’Ordenació Acadèmica del Ministeri d’Educació, Lucio Calleja i diferents associacions i centres d’ensenyament com l’Associació Espanyola de Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics. Així mateix, se celebraran tallers amb professionals de l’ensenyament com Francesco Morace o creadores contemporànies com Isidro Ferrer, Javier Monsalvatje o Rafaela Pareja. Les jornades també volen visibilitzar el paper de la dona al disseny a través de Women’s Legacy.

Per a Inmaculada Sánchez, directora de l’ISEACV, ‘’cal que els dissenyadors i dissenyadores que estan formant els futurs dissenyadores i dissenyadores en les diferents especialitats puguen establir sinèrgies tant pel que fa a la metodologia de treball com reflexionant sobre les necessitats actuals de formació’’.

L’incomparable marc de les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella albergaran les exposicions que acompanyen les jornades. Per part de EASD València i Castelló s’oferirà ‘Conexions entre joieria i ceràmica’, ‘Sense projecte previ’ de la EASD Alacant, EASD Alcoi ‘Pareidòlia i ASC Manises ‘Ceramic in process’.

Convertir Morella en ciutat de congressos, cursos, seminaris i trobades empresarials o culturals, ha estat des de fa anys un objectiu prioritari de l’Ajuntament de la ciutat i, amb eixa pretensió, posa a l’abast de totes les empreses i entitats interessades les seues instal·lacions, especialment les Sales Gòtiques de l’edifici de l’Ajuntament, així com totes les facilitats per afavorir la seua organització. Atretes per la possibilitat de gaudir del patrimoni arquitectònic Morella en les seues activitats és un dels motius pels quals molts organitzadors d’aquest tipus d’esdeveniments trien la Ciutat per a l’organització dels mateixos.

Cal recordar que durant el juliol, en la capital dels Ports, també tindran lloc, entre el 4 i el 8, la jornada Creadores i l’escola d’estiu de l’associació nacional de professionals de la narració oral, així com el curs i festival de música medieval i renaixentista de Morella, Early Music Morella, que tindrà lloc entre el 22 i 28 del mateix mes.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que ‘’és un plaer poder albergar estes interessants propostes, referenciar la nostra ciutat com a lloc per a la formació i generar activitat cultural oberta als nostres veïns i veïnes, així com una important repercussió turística i econòmica’’.