Morella serà la seu el dilluns 7 de novembre d’una jornada provincial contra la violència de gènere i per la igualtat

529
PUBLICITAT

El dilluns 7 de novembre a les Sales Gòtiques de l´Ajuntament de Morella tindrà lloc la jornada Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista.

Aquesta jornada ha estat organitzada per la Diputació de Castelló i l´Ajuntament de Morella amb la col·laboració de la Càtedra d´Igualtat i Benestar Psicològic i emocional de la UNED.

Al llarg del dia es succeiran les taules redones i els espais de trobada amb els tallers i conferències, permetent a les persones assistents treballar i debatre al voltant dels aspectes tractats i altres que afecten la igualtat, prevenció de la violència de gènere i també dels canvis normatius que afecten a la identitat de gènere.

Intercalant les sessions amb actuacions musicals a càrrec del Duo Suggia escoltarem a Vita Arrufat Gallén, especialista en medicina preventiva i salut pública parlar de xarxes imprescindibles per a abordar la violència de gènere i masclista, a Rosa María Rodríguez Magda, Filòsofa i autora d´una trentena de llibres de pensament contemporani i feminisme parlar de sexe i gènere, les seues disputes i confusions i a la Fiscal Susana Gisbert Grifo de legislació penal i administrativa al voltant de la identitat de gènere.

També es donarà veu a les persones professionals que a la comarca o en l’àmbit provincial treballen en el camp de la igualtat o  sensibilització i atenció a les víctimes de violència de gènere així com al grup de Dones dels Ports, entitat amb una llarga trajectòria en la lluita per la igualtat a Morella.

La jornada està oberta a tota la ciutadania.  Per a demanar més informació poden trucar al Departament d´Igualtat de la Diputació de Castelló (964359643) o a la Unitat d´Igualtat de l´Ajuntament de Morella (964 160034 -ext1-). Per fer la inscripció es pot realitzar en la pàgina web https://igualtat.dipcas.es/va/formulari-conferencia-morella.html.

La regidora d’igualtat, Mª Carmen Escuder, ha destacat que ‘’és un plaer per a Morella rebre esta important jornada que a més suposarà el tret d’eixida a molt més activitats que estem preparant, amb el Grup de Dones dels Ports i el Consell municipal d’igualtat, en motiu del 25-N. Us animem a participar i aprendre de les persones que ens acompanyaran el proper dilluns’’.