Presentació a Castelló

Presentació a Castelló
Presentació a Castelló

-Nota de premsa-

La segona edició de la prova de BTT “Mediterranean Xtrem” s’ha presentat a la Diputació de Castelló. Aquesta tornarà a tenir com a ciutat protagonista a Morella, ja que les tres etapes tindra eixida o arribada des d’ací. La primera unirà Castelló amb Morella, la segona discorrerà pel terme municipal de la nostra localitat i l’última, sortirà de Morella i finalitzarà a Benicàssim. La competició es preveu espectacular i tindrà lloc entre els dies 17 i 19 d’abril.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha estat a la presentació de la prova, al costat del diputat d’esports de la Diputació de Castelló, Luis Martínez, la regidora d’esports de l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, i l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès. El primer edil morellà destaca que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i ja tenim una experiència important en l’organització d’esdeveniments de BTT que són un referent a nivell nacional, com la Mediterranean Xtrem o la Morella Enduro Race”. A més, afegia que “aquesta prova és una prova molt atractiva, ja que ofereix als bikers i als seus familiars poder gaudir de la pràctica de l’esport, dels nostres paisatges, gastronomia o patrimoni”.

El primer edil morellà també recordava que la localitat ha impulsat el projecte Morella Singletracks, que pretén convertir la zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta és una iniciativa pionera, que permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Entre aquesta oferta, també destaca la gratuïtat en la descàrrega dels tracks, ja que en altres punts del país, aquest servei es realitza previ pagament. A més, l’ús del GPS també permet modificar les rutes al servei de l’usuari, de manera que els recorreguts es poden adaptar al gust del biker. Es poden consultar tots aquests serveis a través de la pàgina web www.morellasingletracks.com.

-Recorregut de la Mediterranean Xtrem

La primera etapa tindrà com a escenari la capital de la província, Castelló de la Plana on iniciarem l’aventura finalitzant a Morella. Igual que l’any anterior la prova torna a unir les dues poblacions pels seus antics camins, senders i assagadors, mostrant el patrimoni cultural i paisatgístic de la segona província més muntanyosa d’Espanya. La primera etapa transcorre per un recorregut totalment nou respecte a l’any passat, travessant de la mateixa manera gran part de municipis castellonencs com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Culla, Benassal, Vilafranca, Portell, Cinctorres i Morella. Més de 140 quilòmetres amb un desnivell acumulat proper als 4.000 metres d’ascensió.

La ruta transcorre travessant les serres de Borriol-Moró-Vilafames, al Pla de Vilafamés, La Barona, la serra de Culla, Benassal, Dénsegures, i el Massís dels Ports. Visitant les comarques castellonenques de la Plana Alta, l’Alcalatén, L Alt Maestrat i els Ports.

Per a la segona etapa es repeteix l’escenari de 2014 amb sortida i arribada a Morella. Les característiques seran similars a la prova de l’any passat, amb un recorregut pels antics camins del terme recuperats mitjançant el projecte Morella Singletracks, que permeten descobrir un paisatge espectacular i que fan gaudir a tots els amants de la BTT