Morella se sumarà al pla d’ajudes del Fons de Cooperació COVID-19 de la Generalitat Valenciana

169
Morella neu

Es tracta d’ajudes destinades als sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia on, impulsat per la Generalitat, participaran també les diputacions i ajuntaments

L’Ajuntament de Morella informa de les dades actualitzades sobre la COVID-19 a la ciutat amb 13 casos actius

Morella se sumarà al Fons de Cooperació COVID-19 que ha anunciat la Generalitat Valenciana amb ajudes als sectors més afectats per la pandèmia. Aquestes estan destinades, sobretot, a l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, activitats recreatives i culturals o agències de viatge, entre altres. Així, la Generalitat Valenciana aportarà el 50% de l’ajuda, la Diputació de Castelló el 30% i l’Ajuntament de Morella el 20%. De la mateixa manera, l’Ajuntament de Morella, mitjançant el servei d’ocupació i desenvolupament local, reforçarà la informació sobre totes les línies d’ajuda a mesura que es publiquen.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que «estem en un moment complex i difícil a causa de la COVID-19 i és necessari la suma de totes les administracions per a donar suport al teixit econòmic més afectat. Per això ens sumarem a qualsevol iniciativa amb este objectiu». L’edil ha afegit que «en els pressupostos de l’any 2021 ja es contemplen ajudes al sector econòmic que ha patit les conseqüències provocades per la pandèmia i, si és necessari, les anem a ampliar». A la vegada, l’alcalde ha fet una crida a la «màxima responsabilitat en tot moment i en tots els llocs amb les mesures davant de la COVID-19 i enfront de l’augment de contagis a nivell general” i ha volgut donar les «gràcies a totes i tots per la vostra implicació».

Situació de la COVID-19 a Morella

Cal explicar que actualment Morella presenta 13 casos actius de COVID-19 de caràcter social, en l’anterior actualització eren vuit. Així, des de salut pública es realitzen les proves PCR als contactes directes i continuar amb el seguiment i la possible variació de les dades. A més, s’han produït algunes altes dels positius de les darreres setmanes.

A més, s’ha detectat un cas positiu entre l’alumnat de l’Escola Infantil de Morella, per la qual cosa, l’aula mixta d’aquesta ha suspés les classes. També la Brigada EMERGE ha enregistrat casos positius i s’han aïllat les vuit persones treballadores que la conformen.

D’altra banda, des de fa uns dies, s’ha iniciat la vacunació contra la COVID-19 a Morella. Es van administrar les primeres vacunes al personal sanitari i al personal, usuaris i usuàries de la residència de la tercera edat. A més, també s’avança en la vacunació al Centre de Dia de Morella.

Cal recordar que s’han de seguir les diferents mesures de seguretat d’ús de la mascareta, higiene, distancia social, aforament i limitació de les reunions socials per a garantir la salut de totes i tots. A més, l’Ajuntament de Morella presta els serveis per a cobrir les necessitats de la gent aïllada. Així, els Serveis Socials estan disponibles al telèfon 964 16 00 34 ext. 5.

Gràfic explicatiu