Morella se suma al Dia de la Dona amb propostes culturals

82
PUBLICITAT

Palestina centra la mirada de l’organització en la programació d’enguany

L’Ajuntament de Morella se sumarà a les celebracions del Dia Internacional de la Dona amb actes culturals per tal d’apropar les reivindicacions a tota la societat, enguany centrades en la preocupació per les dones palestines. La programació abarca del 7 al 9 de març, si bé l’acte institucional està previst per a la jornada del 8-M, coincidint amb el Dia de la Dona.

Així, el Teatre Municipal encetarà la programació dijous amb una taula redona baix el nom ‘Situació de la dona en la música a Morella’, seguida d’un concert de música de compositores. L’acte està organitzat per l’Escola Municipal de música i l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament.

El divendres, 8 de març, la placeta de l’Ajuntament acollirà la concentració i lectura del manifest institucional a les 19 hores, seguida de la festa per la igualtat que organitzarà a la Llotja el Grup de Dones d’Els Ports.

La programació continuarà dissabte amb la benvinguda a les jornades ‘Yala Palestina’, que començaran amb un berenar amb té i productes àrabs a les 17 hores per a donar pas a la presentació de l’exposició fotográfica ‘Palestina, on existir és resistir’, de la Brigada Feminista per Palestina (València).

A les 18 hores està prevista la projecció del documental ‘Hijas de la Nakba’ i, a continuació, arrancarà el col·loqui ‘Palestina, eines de resistència davant l’ocupació. Què podem fer des d’ací?’. Participaran Nadia Jabr, refugiada siriano-palestina; Alma Gavaldà, membre de la brigada feminista València, i Pietat Mateu, membre de BDS Castelló. Moderarà la taula Manal Brimo.

La cloenda de les jornades quedarà a càrrec de la cançó ‘Palestina’, de Paula Tomás. A banda, la Llotja acollirà durant els dies de reivindicacions l’exposició ‘Mujeres encubiertas – La manipulación de las portadas policiacas durante el franquismo’.