Morella se prepara per a celebrar la VII Assemblea Internacional dels Pobles més Bonics del Món junt amb Albarracín

352
Morella 2
PUBLICITAT

-És la primera volta que aquest important encontre se celebra a Espanya
-Morella i Albarracín són dels municipis que van iniciar l’associació i són la seu conjunta de l’assemblea internacional que acollirà nombroses delegacions de diferents països

Espanya acollirà per primera volta l’Assemblea Internacional dels Pobles més Bonics del Món que se celebra entre el 8 i el 12 de juny amb la seu conjunta d’Albarracín i Morella. La capital dels Ports ha preparat activitats per a les delegacions dels diferents països que acudiran per tal de mostrar-los la localitat, els seus monuments i tradicions.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “aquesta assemblea és un encontre important i especial per a la nostra ciutat i ha de servir per a donar a conéixer Morella internacionalment”. L’edil ha comentat que “es tracta d’una cita molt important on acudeixen 71 membres de les delegacions d’Alemanya, Rússia, Xina, Itàlia, França, Bèlgica, Espanya, Japó, Canadà, Palestina i Suïssa”. A Morella arribaran el dissabte 10 de juny on s’han programat diferents activitats entre les quals destaca el concert d’orgue a càrrec d’Arturo Barba a la Basílica Arxiprestal, degustacions gastronòmiques o la visita als tallers de les carrosses de la festa de l’Anunci. Rhamsés ha aprofitat per “agrair als pobles de l’associació el seu treball perquè aquesta assemblea siga un èxit i els representants puguen veure la bellesa dels pobles de la delegació espanyola”.

Així, se celebrarà una recepció a l’ajuntament de Morella i un concert d’orgue a la Basílica Arxiprestal el dissabte. El diumenge, 12 de juny, s’ha preparat una visita a la Formatgeria de Morella on podran conéixer com es realitza aquest producte típic de Morella. A més, hi ha una visita especial als tallers de les carrosses de l’Anunci. Aquesta visita és extraordinària, ja que l’Anunci se celebra cada sis anys i ha coincidit amb l’assemblea. A més, cal recordar que es tracta d’una festa d’Interès Turístic Nacional, en la que els morellans i morellanes treballen durant tot l’any.

A més de les dos seus, cal recordar que Albarracín i Morella són dels pobles Fundadors de l’Associació de Pobles més Bonics d’Espanya des del 2013 quan es va crear, els invitats passaran per Rubielos de Mora, Puertomingalvo, Cantavieja, Calaceite, Valderrobres, Vilafamés i Peníscola durant els 5 dies de l’esdeveniment. D’aquesta manera, l’encontre pretén, segons les paraules del president Francisco Mestre, “potenciar la imatge de l’associació i també les d’Albarracín i Morella, així com la dels pobles de la zona est”. La iniciativa espera ser molt positiva per a enfortir els llaços entre les Associacions homòlogues i per a potenciar el valor cultural i històric dels pobles amb encant davant altres països.