Morella s’adapta a les noves mesures contra la COVID-19

700
PUBLICITAT

Morella s’adapta aquesta setmana a les noves mesures i restriccions contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana. Així, destaquen l’obertura de les terrasses de bars i restaurants amb un màxim de quatre persones per taula i l’ampliació de l’horari dels comerços fins a les 20.00 hores. L’Ajuntament de la localitat ha comunicat que la Policia Local es facilitarà la senyalització necessària respecte a l’aforament i les mesures, així com el suport en cas de qualsevol dubte.

Tanmateix, el consistori reobrirà alguns espais municipals com són les instal·lacions esportives a l’aire lliure de les pistes de tennis de la Fàbrica Giner i la pista de pàdel del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. També tornen les classes presencials de l’Escola de Música i les classes d’idiomes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha recordat que “avui entren en vigor les noves normes anunciades per la Generalitat Valenciana la setmana passada, les quals permeten obrir les terrasses i allargar l’horari als comerços”. L’edil ha explicat que “és positiu que l’hostaleria recupere part de la seua activitat, encara que a poc a poc a causa de la situació general de la pandèmia de la COVID-19”. Rhamsés ha remarcat que “no hem d’abaixar la guàrdia i seguir estrictament les mesures i restriccions per a evitar contagis” i ha volgut “agrair l’esforç del sector que viu moments molt difícils”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella ha anunciat que més de 60 empreses han sol·licitat les ajudes del Pla Resistir impulsat per la Generalitat Valenciana. Les ajudes estan destinades als negocis més afectats per les restriccions que provoca la COVID-19. Així, el termini per a resoldre informació, si cal, per part de les empreses que les han sol·licitat des de l’Ajuntament de Morella, finalitza el dimecres 3 de març, aquest inclòs. A partir de rebre tota aquesta documentació pendent, s’aprovaran definitivament i, per tant, està previst que al final de la setmana es realitzen els pagaments d’aquest pla. Així, les empreses i persones autònomes que ho han sol·licitat, comptaran amb 2.000 euros, així com 200 per cada treballador o treballadora al seu càrrec. El Pla Resistir suposa 208.142 euros directes a la ciutat de Morella i el seu teixit empresarial. L’Ajuntament de Morella també ha afirmat que publicarà de forma immediata una nova convocatòria amb el pressupost no gastat per a ajudar a altres activitats que no han pogut entrar en esta convocatòria i que també han tingut un impacte important en el seu funcionament.