Morella rep el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

189

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i la regidora de Joventut, Judit Garcia, assisteixen a l’acte de lliurament del Segell de Reconeixement de les Ciutats Amigues de la Infància celebrat en l’Auditori Paranimf del Palau de la Magdalena a Santander. Els representants institucionals han mantingut contacte amb altres municipis i especialment amb la delegació Comunitat Valenciana, amb el responsable d’UNICEF i els altres municipis de les províncies de València i Alacant que també han participat a través del VIII Certamen de Bones Pràctiques, com Picassent, Mislata o Quart de Poblet. Morella és la primera ciutat de la província de Castelló a obtenir aquest prestigiós segell, que estarà vigent durant el període 2016-2020.

El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) impulsat per UNICEF Comitè Español, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA), pretén impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de la Infància en l’àmbit local, promocionar la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents en tots el temes que els afecten, i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part d’aquesta iniciativa. L’objectiu és que es dissenyen i implementen polítiques públiques eficaces per a millorar el benestar dels xiquets, defensant els seus drets, fomentant la seua participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “que es tracta d’un important reconeixement del treball realitzat fins al moment, però sobretot és una clara aposta de futur amb els nostres joves i xiquets, sent fonamental la seua participació”. De la mateixa manera “ha agraït a UNICEF i a tota la gent que ha participat en aquest projecte. És un premi de i per als xiquets i xiquetes de Morella, especialment, l’obtenció del Segell suposa entrar en una xarxa de treball molt potent en tota Espanya amb la infància com a punt central”.
En total ja són 170 les poblacions que conformen la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància. A més dels municipis que han rebut el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, la Secretaria Permanent també ha atorgat 44 distincions del VIII Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es reconeix a projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència, dutes a terme per governs locals i altres entitats públiques i privades.

Els reconeixements CAI i de Bones Pràctiques es concedeixen cada dos anys després d’un procés d’avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria del Programa. D’aquesta manera s’analitza que les línies d’actuació de la política pública dissenyada en relació a la infància i l’adolescència s’ajusten als requisits exigits.

Municipis que han rebut el Segell de reconeixement CAI per primera vegada:
Alhaurín el Gran, (Màlaga); Alpartir, (Saragossa); Arnedo, (La Rioja); Brenes, (Sevilla); Carreño, (Astúries); Castrelo de Miño,(Orense); Cazalla de la Serra,(Sevilla); Cieza, (Murcià); Ciutadella de Menorca, (Illes Balears); Coaña, (Astúries); Cuarte de Huerva, (Saragossa); Conca, (Conca); Daganzo d’arriba, (Madrid); El Casar, (Guadalajara); Figueres, (Girona); Maduixot,(Osca); Font Palmera,(Còrdova); Gibraleón, (Huelva); Gijón, (Astúries); Girona, (Girona); Grau,(Astúries); Illas, (Astúries); Jaca, (Osca); L’Almunia de Donya Godina, (Saragossa); La Roda d’Andalusia,(Sevilla); Lanero, (Astúries); La Vila Termal de Jaraba, (Saragossa); Lorquí, (Murcià); Mallen, (Saragossa); Molina d’Aragó, (Guadalajara); Montilla, (Còrdova); Morella, (Castelló); Mota del Corb, (Conca); Murcià, (Murcià); Navacerrada, (Madrid); Nerva, (Huelva); Noreña, (Astúries); Oviedo, (Astúries); Pastriz, (Saragossa); Pedrola, (Saragossa); Pozoblanco, (Còrdova); Pravia, (Astúries); Puertollano, (Ciudad Real); Ribadesella, (Astúries); Rubí, (Barcelona); Sabiñánigo, (Osca); Sagunt, (València); Salamanca, (Salamanca); San Javier, (Murcià); Sobrescobio, (Astúries); Tarragona, (Tarragona); Teruel, (Terol); Tiana, (Barcelona); Toledo, (Toledo); Torrelodones, (Madrid).

Consell dels xiquets

L’Ajuntament de Morella ha convocat una reunió del Consell dels xiquets per a dijous que ve, per a traslladar-los el premi i poder proposar i organitzar activitats per a commemorar el Dia de la Infància, diumenge vinent, i per als dies de Nadal.