Morella reobri el Casal Jove

268


El Casal Jove reobri les seues portes per als joves, al mateix temps que es realitzarà una reunió amb els membres del Consell de la Joventut

Ahir  es va reobri el Casal Jove que ha estat tancat durant els últims mesos. Aquest espai, situat en la part baixa de l’edifici de l’ajuntament, reuneix les condicions adequades perquè els joves usuaris del mateix disposen d’un lloc de trobada i reunió amb la implicació dels monitors, que en aquest moment seran dos joves que realitzen les pràctiques del curs de Monitors de Temps Lliure.

Així mateix, l’Ajuntament de Morella compta amb el suport de les tècniques del projecte impulsat per l’IVAJ “Xarxa Jove Els Ports”. De fet, en la reobertura del Casal Jove es realitzarà una reunió amb els joves per a tractar diversos temes del seu interès, entre ells, el funcionament ordinari del Casal Jove, el foment de les línies de participació dels joves, la programació d’activitats, etc.

Així doncs, el Casal Jove es planteja com una alternativa a l’oci juvenil de la localitat, ja que el centre disposa de futbolí, jocs de taula, taula de ping-pong, jocs interactius, entre altres, on els joves poden interactuar i establir dinàmiques de grup per a expressar les seues motivacions i necessitats i d’aquesta manera crear un espai adequat a les seues inquietuds i poder desenvolupar iniciatives del seu interès i fomentar els valors positius i la participació.

La regidora de Joventut, Judit García, ha manifestat “que és molt important comptar amb un centre d’aquestes característiques en el municipi, en el qual els joves puguen gaudir del seu temps lliure realitzant activitats d’oci i alhora d’aprenentatge continu, amb la supervisió de monitors que disposen dels coneixements i les eines adequades per a dinamitzar i crear un ambient positiu per a desenvolupar les motivacions dels joves”.

El consistori compta amb el suport de les tècniques, expertes en el desenvolupament d’experiències en l’àmbit de la joventut, del projecte “Xarxa Jove Els Ports”, un projecte pilot, impulsat per la Conselleria de Joventut, que pretén impulsar polítiques de joventut locals, fomentar la creació de xarxes per al treball amb joves, disseny de programes de l’interès dels joves, així com reforçar l’activitat dels Serveis d’Informació Juvenil i facilitar la coordinació intermunicipal en les zones d’interior de la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, una de les accions que s’ha impulsat des del consistori amb el suport de Xarxa Joves, ha sigut la reactivació, el passat estiu, del Consell de la Joventut, una eina de participació en el qual estan representats els joves del municipi i ja es van organitzar nombroses activitats que van comptar amb la seua implicació.