Morella renovarà el segell de Ciutat Amiga de la Infància d’Unicef

481
Morella, Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef
Morella, Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • La ciutat va obtindre aquest reconeixement l’any 2016 i durant el 2020 ha de presentar la documentació per a renovar-lo
  • Morella va ser la primera localitat de la província en obtindre el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Morella renovarà el segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga l’ONG Unicef a les localitats compromeses amb el compliment dels drets de les xiquetes, xiquets i adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets del Xiquet. Així, el dijous se celebra un ple extraordinari per a aprovar la candidatura de Morella per a renovar aquest segons les Bases de la Convocatòria del Reconeixement Ciutats Amigues de la Infància.

La regidora de Joventut i Infància, Judit García, ha destacat “la importància que té el Consell de la Infància a Morella per fer partícips als xiquets i xiquetes de les matèries que els afecten a la ciutat, el qual és un dels principals trets pels quals Unicef ens va atorgar el segell l’any 2016”. L’edil ha explicat que “els i les menors tenen les seues preocupacions, aquestes s’han d’escoltar i prendre les mesures necessàries”. Judit també ha explicat que “durant els anys que portem dins de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, s’han realitzat activitats i encontres amb altres municipis de la província de Castelló, així com participat en congressos i jornades en altres territoris”.

Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef al 2016, la primera ciutat amb aquest segell de la província de Castelló. Les CAI és un projecte d’aquesta ONG que vol promoure la Convenció dels Drets del Xiquet. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seues inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar solució a les demandes que tenen. Així, l’objectiu és promocionar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que els afecten.

Cal recordar que el Consell de la Infància de Morella es va crear l’any 2006. Així, aquest està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut i Infància, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. El consell es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.