Morella reforça la seva aposta com a destinació BTT després d’albergar el Big Ride, Open d’Espanya d’Enduro

306

Nota de premsa de l’Ajuntment de Morella

La localitat demostra la seva capacitat d’organització d’esdeveniments esportius importants. A més, el cap de setmana deixa un impacte econòmic important a la localitat

Morella es consolida com una destinació perfecta per als amants del BTT després d’albergar, de forma exitosa, el Big Ride, Open d’Espanya d’Enduro. La localitat ja havia acollit proves de gran importància com les dues primeres Enduro Race, però formar part de la prova nacional constitueix un salt qualitatiu. El cap de setmana també ha tingut un impacte econòmic molt important en la localitat, ja que han participat 250 bikers a la competició i són molts els visitants que s’han acostat fins a Morella per seguir aquesta espectacular prova. Així, els bars i restaurants han registrat molta activitat durant tot el cap de setmana i els hotels han tingut pràcticament ple.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, considera que “Morella ha tornat a demostrar la seva capacitat organitzativa i hem tornat a respondre de forma exitosa a l’organització d’una gran prova, com és aquesta Big Ride, que forma part de l’Open d’Espanya d’Enduro”. A més, ha agraït el “gran treball i esforç que s’ha fet des de Morella Singletracks, des d’Assetmico, que ha participat de forma molt important en dues jornades cuinant per als corredors i de tota la gent implicada en l’organització, així com el treball que han prestat desenes voluntaris que han fet que la competició discorra amb normalitat i que siga un autèntic èxit”.
El cap de setmana s’ha convertit en una gran festa de l’enduro, amb recorreguts espectaculars en els quals s’ha congregat molta gent i també, en el punt de trobada al Pla dels Estudis, on hi havia carpes amb diferents serveis útils per als participants i s’han organitzat activitats com el tast de cerveses IsanBeer o el “Pequeenduro”. La jornada més espectacular va tornar a ser el dissabte, dia en el què té lloc el descens urbà que congrega centenars d’espectadors en les diferents costes de la localitat, que deixen imatges increïbles. Diumenge, la competició va tornar a traslladar-se a les sendes del terme municipal que s’han recuperat mitjançant el projecte Morella Singletracks, concretament a la zona de Xiva i Torremiró, per finalitzar amb l’últim descens a l’aqüeducte.

Morella Singletracks

El consistori morellà ha realitzat una aposta decidida pel BTT, amb el naixement fa tres anys del projecte Morella Singletracks. Aquesta és una iniciativa que es consolida aprofitant aquesta modalitat esportiva amb un impacte turístic important. Morella té un terme municipal de 400 quilòmetres quadrats de natura, que està intentant aprofitar per a les pràctiques del BTT i el senderisme. Així, els veïns i visitants descobreixen antics camins rehabilitats, que ofereixen panoràmiques amb un gran encant paisatgístic i monumental. Gràcies a aquest treball, han arribat nombrosos reconeixements dels organitzadors i participants en diferents competicions o excursions. La celebració d’aquesta competició, al costat de la de la Mediterranean Xtrem, reforça a Morella com a destí BTT, en el panorama nacional.