Morella recuperarà la fira que se celebrarà el 10 i 11 de setembre

857
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Fira de Morella celebrarà la seua 764a edició després que la situació sanitària amb la COVID-19 impedira les de 2020 i 2021. Així, i després de tres anys, els dies 10 i 11 de setembre l’Albereda i l’Espai Firal tornaran a omplir-se d’estands en aquest gran aparador de productes de Morella, la comarca dels Ports i altres poblacions veïnes. A més, ha canviat la junta directiva de l’Associació Firal, organitzadora de la fira, i ja es treballa en l’organització de la nova edició.

Tradicionalment, l’Associació Firal canvia la meitat dels seus membres, de manera que han canviat quatre dels vuit que la formen. La nova està compta amb president, Ivan Pitarch, el secretari, Raul Franz, així com la resta de membres César Gascón, Diego Tena, David Royo, Rafa Pallrés, José Luis Martí i Ramiro Folch. També cal explicar que aquest canvi s’havia de produir l’any passat, però van decidir canviar en un any que tinguera lloc la fira. Així, ara s’han iniciat les reunions i treballs per a celebrar la 764a Fira de Morella.

Cal recordar que la Fira de Morella és, principalment, ramadera i agrícola, de manera que és un altaveu de reivindicació del sector primari, un dels principals motors econòmics d’aquesta zona. El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat “és molt important recuperar la Fira de Morella i posar en valor al sector primari i la qualitat dels seus productes de nou”. L’edil ha explicat que “els últims dos anys no es va celebrar la fira a causa de la situació sanitària de pandèmia, per la qual cosa ens fa molta il·lusió recuperar aquesta festivitat”. Joel ha remarcat que “a més, hi ha una nova junta de l’Associació Firal amb ganes de treballar i organitzar aquesta 764a edició” i ha aprofitat per a “animar-los i donar-los les gràcies per fer un pas endavant per a continuar amb la Fira de Morella durant molts anys més”.
La Fira de Morella va ser concedida pel Rei Jaume I l’any 1257 i, actualment, se celebra el segon cap de setmana de setembre. En els seus inicis, es tractava d’una fira ramadera on es conjuguen ambdues tradicions que van donar forma a la vila medieval com són el comerç i la ramaderia. Avui en dia, la tradició comercial de Morella es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte amb les instal·lacions, eines i maquinària agrícola. A més, a causa de la quantitat de visitants que rep la fira, el sector turístic, un altre dels motors econòmics de la ciutat, ha agafat molta rellevància i ofereix diferents activitats per a tots els públics que conformen una mostra del que es pot trobar i realitzar a Morella.