Morella recupera la normalitat després d’un cap de setmana marcat per la neu

250

L’alcalde de Morella mostra el condol del consistori a les famílies de les dues senderistes que han perdut la vida aquest cap de setmana.

Morella ha registrat més de 50 litres per metre quadrat en forma de neu, que van provocar molts problemes, especialment dissabte. Rhamsés Ripollés agraeix la feina de tot el dispositiu contra les nevades

Morella va recuperant la normalitat després d’un cap de setmana marcat per la neu. Dissabte passat, la localitat va registrar 52 litres per metre quadrat de precipitació, la gran majoria en forma de neu. Aquesta intensa nevada, la més important dels últims tres anys, va provocar molts problemes aquesta jornada, amb talls a les carreteres i impedint la circulació en el casc urbà. Ahir, la pujada de temperatures i els treballs de moltes persones van fer que s’anés recuperant la normalitat, des dels dispositius de les diferents administracions, policia local, brigada municipal…

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va informar anit que es confirmava “la pitjor notícia” amb la mort de dos senderistes que es van quedar atrapades en el temporal dissabte, a Castell de Cabres. El primer edil va traslladar els condols als familiars de les víctimes i va agrair el treball permanent de les diferents unitats que van buscar a aquests senderistes i que va permetre salvar el tercer integrant del grup. A més, Rhamsés Ripollés també ha agraït la feina dels equips que han treballat per netejar de neu les carreteres, accessos, carrers, etcètera. Així, l’alcalde assenyala que “ha estat un cap de setmana molt complicat per la intensa nevada durant tota la jornada de dissabte, però creiem que els dispositius que han posat en marxa totes les administracions han funcionat correctament i és d’agrair la feina de tanta i tanta gent, en molts casos voluntari, com ara els bombers”.

La intensa nevada va provocar que la N-232 estigués tallada durant gran part de dissabte, tant al Port de Querol, com a Torremiró i Mont-roig. Ahir, es va restablir la normalitat des de primera hora a la part castellonenca i va costar una mica més a la zona de Mont-roig. Els accessos a Morella i els carrers principals també es van poder netejar i es va poder circular per ells.

La neu també es va convertir ahir en un reclam turístic i centenars de visitants van decidir gaudir-ne a Morella. Això també va provocar situacions de dificultat per organitzar el trànsit, ja que molts llocs d’aparcament estaven coberts per la neu.

En la jornada d’avui, també s’està apreciant més moviment del que és habitual, ja que la festivitat a la ciutat de Castelló també fa que alguns s’animen a veure la neu. Aquesta avui es segueix fonent per la pujada de temperatures i serà molt profitosa per al camp, que necessitava ja d’aigua després d’una llarga sequera.