Morella recull més d’una tona de roba en les Jornades de la Solidaritat

497
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

En la jornada d’ahir, la Fundació Vicente Ferrer va explicar el projecte que porta a terme a l’Índia. Els veïns i veïnes de Morella tornen a mostrar el seu costat més solidari aquests dies en la recollida de roba. Les activitats solidàries continuaran al mes de juny

Els veïns i veïnes de Morella han tornat a mostrar el seu costat més solidari en les activitats de les Jornades de la Solidaritat. En la jornada d’ahir, va tenir lloc la conferència “L’Índia rural i el projecte Vicent Ferrer”, a càrrec de Sergio Moratón, en la qual es va explicar l’important projecte que porta a terme aquesta fundació en aquest país. A més, avui conclou la recollida de roba, en la qual s’ha superat la tona de producte, que anirà destinada als més necessitats.

La regidora de solidaritat, Malú Blasco, ha agraït “la solidaritat dels veïns i veïnes de Morella, que sempre la demostren quan es fa una crida i, per això, les recollides de roba o d’altres coses en diferents moments de l’any solen ser un èxit”. A més, la regidora també assenyala que “les activitats de conscienciació són fonamentals i ajuden a conèixer de primera mà els importants projectes que les ONG duen a terme en diferents països”. Finalment, ha agraït a les organitzacions les activitats que estan realitzant i la implicació dins el Consell de la Solidaritat”.

La recollida de roba és ja una de les activitats solidàries fixes en el calendari morellà. Al mes de maig, es realitza aquesta recollida, que compta amb la participació de centenars de veïns i veïnes. Tots els anys s’aconsegueixen entre mil i dos mil quilos, xifres que donen una idea de la implicació dels morellans i morellanes en les activitats solidàries. La roba de la recollida s’entrega a les ONGs Tots Units, a Vila-Real i a Càritas de Tortosa. Allà, són les pròpies organitzacions les que separen el gènere, el diferencien per talles i el distribueixen. D’aquesta manera, la roba procedent de Morella arribarà a les persones que més ho necessiten.

Aquest any, les activitats de les Jornades de la Solidaritat s’han organitzat en diferents setmanes, pel que continuaran durant el mes de juny. Cal recordar que moltes d’aquestes activitats estan organitzades per ONGs que reben aportació municipal per a projectes en diferents països a través del 0,7%.

Ple ordinari del mes de maig

Aquesta nit tindrà lloc el ple ordinari corresponent al mes de maig. En l’ordre del dia figuren punts com la presentació de l’informe de seguiment del Pla d’Ajust del primer trimestre, la del manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana, la reclamació de pagaments pendents de subvencions a la Generalitat Valenciana, algunes d’elles des de 2006, la cessió dels terrenys de l’helisuperfície a la Diputació de Castelló, una moció per al manteniment dels tallafocs, un informe del Pacte per l’ocupació de la comarca dels Ports, les activitats de commemoració dels cent anys de l’Estació Meteorològica de Morella, un informe dels programes municipals de serveis socials o la designació de representants per a la Comissió de participació del Pla Municipal d’Igualtat.