Morella recorda l’ús dels depòsits d’aigua durant la sequera

581
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-El terme municipal compta amb punts d’abastiment hídric per al sector agropecuari a la Torre Segura, la Fàbrica Giner, el Peiró i Xiva

-Aquelles persones que ho necessiten, han de sol·licitar l’ús d’aquestes basses a l’Ajuntament de Morella

Morella i la comarca dels Ports travessen una època de sequera a causa de les poques precipitacions dels últims mesos en la zona. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella recorda que el seu terme municipal compta amb diferents punts d’abastiment hídric per a les explotacions agropecuàries situats en  la Torre Segura, la Fàbrica Giner, el Peiró i Xiva. Així, les persones interessades en utilitzar aquestos recursos, ho han de sol·licitar al consistori.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “les explotacions que necessiten aigua d’aquestes infraestructures, ens ho han de fer saber, i en el cas de la Torre Segura, també necessitem saber els litres d’aigua que carreguen”. L’edil ha explicat que “ja fa un temps que rebem sol·licituds per a utilitzar les basses a causa de la sequera i, per exemple, en el depòsit de la Torre Segura s’han carregat 350.000 litres d’aigua aproximadament”. Joel ha comentat que “encara que travessem un temps de sequera, els punts d’abastiment d’aigua presenten un bon nivell d’aquest recurs, per la qual cosa recordem que estan disponibles i les explotacions ens poden sol·licitar l’accés i utilització d’aquestes basses”.

L’agricultura i la ramaderia són un dels principals motors econòmics dels Ports, en els quals l’aigua és un recurs clau. Així, cal recordar que durant l’any 2017 es va condicionar el depòsit de la Fàbrica Giner i l’any 2019 es va posar en funcionament el de la Torre Segura. El segon és el punt d’aigua superficial més abundant del terme de Morella i el depòsit compta amb una capacitat de 3.300 metres cúbics d’aigua.