Morella recorda i homenatja a les 21 víctimes de l’holocaust amb una placa a Mauthausen

561
Morella recorda i homenatja a les 21 víctimes de l’holocaust amb una placa a Mauthausen
Morella recorda i homenatja a les 21 víctimes de l’holocaust amb una placa a Mauthausen
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, acompanyat de 5 alumnes i un professor de l’IES Els Ports, ha col·locat una placa al crematori del camp nazi en record i homenatge als 21 veïns de la comarca dels Ports que van sofrir i morir en este camp i  els seus subcamps. Així, l’institut i l’ajuntament de Morella fan el seu homenatge a aquestes víctimes de l’holocaust junt amb els milers de persones que van morir en aquestos camps de concentració.

D’aquesta manera l’institut i l’ajuntament han recordat a Alfredo Rovira, d’Ares, Graciano Sangüessa, de Benassal, Joaquín Gil, de Castell de Cabres, Camilo Castellfort i Demetrio Bellés, de Culla, José Carceller i José Ripollés, de Cinctorres, Francisco Bordàs, Juan Miralles i Gaspar Omedes, de Forcall, José García, José Urquizo, Manuel Bellés, Manuel Bonet i Manuel Ferrer, de Morella, Julián Centelles, de Portell, Julio Arrufat, de Sorita, Francisco Benet i Marcelino Ortí, de Vallibona, i Manuel Fuster i Felipe Pallarés, de Villores.

L’acte va tenir lloc en l’última jornada del viatge que han realitzat, organitzat per AMICAL Mauthausen, anant als camps d’Ebensee, Gusen, l’estació de Mauthausen i al mateix camp que avui van visitar, veient i coneixent totes les instal·lacions, el sofriment i l’organització de la barbàrie nazi.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb aquesta placa quedaran en el record els 21 veïns de la nostra comarca que van morir per la llibertat en els camps de concentració nazis”. Ripollés ha afegit que “aquest viatge ha sigut intens i emotiu. Sobre tot es fa amb l’objectiu del coneixement i la implicació dels joves per treballar per un món basat en la llibertat, la igualtat i la fraternitat, perque mai més es torne a repetir”.

Finalment ha comentat que “vull agrair la implicació dels alumnes i professorat de tots els pobles i ciutats que hem participat”. Al respecte, també ha avançat que “ja he parlat amb ells per fer un seguit d’actes en Morella, tant en el mateix institut com oberts a tota la ciutadania, realitzant a més un nou homenatge al Pla dels Estudis on es va ubicar en motiu del 70 aniversari de l’alliberament dels camps, ara fa 3 anys, una placa commemorativa”.

A més, els i les alumnes de l’institut i l’alcalde de Morella han participat en els actes internacionals al monument en record als republicans assassinats en els camps de concentració. En aquestos actes han participat institucions i centres educatius de totes les nacions que “van ser molt emotius per a recordar totes aquelles persones assassinades per l’odi i la intolerància” ha destacat l’alcalde de Morella. En aquestos actes també va participar el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el qual va recordar a tots els valencians que van estar als camps de concentració nazis.

Morella recorda i homenatja a les 21 víctimes de l’holocaust amb una placa a Mauthausen