Morella reclama millorar el servei de reciclatge

797
Morella reclama millorar el servei de reciclatge
Morella reclama millorar el servei de reciclatge
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella presentarà una moció al Ple Ordinari del mes de gener que se celebra aquesta vesprada per a demanar a la Diputació de Castelló la millora del servei de reciclatge a la ciutat. Així, Morella reclama que aquest servei ha d’augmentar la periodicitat de recollida per no haver d’augmentar el nombre de contenidors en els diferents punts de la ciutat. A més, vol traslladar aquesta moció als diferents grups polítics i ajuntaments consorciats en aquest servei de recollida de residus.

El servei de recollida de residus de reciclatge és un servei que gestiona la Diputació de Castelló de manera consorciada per als municipis dels Ports i alguns de la comarca de l’Alt Maestrat. Tanmateix, la moció pretén ser constructiva i solucionar un problema que s’ha agreujat en els últims mesos a causa del canvi de contracte. A més, l’ajuntament de Morella, junt amb els d’altres municipis, ha fet un esforç important en aquest últim contracte i han renunciat a part dels ingressos que rebien pel material recollit en favor de la Diputació, la qual cosa no s’ha traduït en un millor servei.

El Regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “el servei actual de recollida dels residus de reciclatge genera malestar entre els veïns i veïnes dels nostres municipis i mala imatge”. L’edil també ha assenyalat que “en molts casos els punts de recollida s’han convertit en punts d’emmagatzematge de residus amb una gran quantitat de contenidors”. Així, des de l’ajuntament de Morella “reclamem que cal augmentar la periodicitat en la recollida en els diferents punts de la ciutat perquè no continuen com un punt per a emmagatzemar residus dins del nucli urbà”. Pallarés ha remarcat que “la gent està molt conscienciada amb el reciclatge per a evitar la contaminació, però des de les administracions cal fer un esforç per a oferir un servei complet i mantindre neta la ciutat a la vegada que disminuir les molèsties als veïns i veïnes”.

L’ajuntament de Morella fa un esforç important per a ajudar a la ciutadania. D’aquesta manera, es treballa perquè la quantitat de residus per a reciclar siga la màxima possible amb dos dies de recollida selectiva a domicili als grans productors, així com una recollida mensual de residus voluminosos com mobles o electrodomèstics i neteja i recollida diària d’escombreries. A més, Morella hi ha un Ecoparc fixe i un mòbil que arriba a Morella periòdicament.

Ple Ordinari de gener
Aquesta vesprada es celebra el Ple Ordinari del mes de gener al Saló de Plens de l’ajuntament de Morella. Així, l’Àrea d’Administració i Hisenda ha d’aprovar la imposició i ordenació de la taxa per al servei de l’Escola Municipal de Música. L’Àrea de Governació, el canvi d’ubicació local d’una Mesa Electoral. L’Àrea de Promoció Econòmica, una Moció al voltant del servei de recollida de reciclatge. L’Àrea d’Educació, Cultura i Esport, un informe del Castell i museus 2018. L’Àrea de Benestar Social, l’informe dels serveis del Centre de Dia.