Morella rebrà a SS. MM. els Reis d’Orient el 5 de gener

253
Presentació de la cavalcada dels Reis d'Orient a Morella
Presentació de la cavalcada dels Reis d'Orient a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • El consistori està en permanent contacte amb les i els patges reials, els quals han treballat per establir els protocols de seguretat sanitària sense perdre la màgia de la cavalcada
  • Avui s’han presentat els actes des del dia 2 fins al 5 de gener amb la decoració dels balcons, el campament, el pregó i la cavalcada
  • Les cartes a ses majestats es poden dipositar a la bústia instal·lada a l’entrada de l’ajuntament de Morella

Morella rebrà a ses majestats els Reis d’Orient el pròxim 5 de gener, com és tradicional. La cavalcada del 2022 tindrà algunes variacions per a seguir els protocols de seguretat i evitar nous contagis de la COVID-19. D’aquesta manera, l’ajuntament de Morella està en permanent contacte amb les i els patges reials per a coordinar els actes. Així, s’ha previst una cavalcada més fluida amb l’entrada dels Reis per Sant Miquel amb la carrossa. Aquesta comptarà amb la música dels Gaiteros de Morella i l’Associació Musical Mestre Candel i l’acompanyament dels patges i odalisques.

Cal recordar que, per a garantir la salut de totes i tots, l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment i s’han d’evitar les aglomeracions durant el recorregut de la cavalcada. Aquesta recorrerà els principals carrers de Morella, des de Sant Miquel fins a la plaça de l’església. En aquesta última es realitzaran les salutacions i parlaments, ja que és un espai ample i on s’assegura el compliment de la distància social. A més, s’ha tingut present que hi ha famílies en quarantena i que aquestes reben també la màgia de la cavalcada. Finalment, la setmana que ve, des de l’ajuntament explicaran més detalls i possibles variacions.

Aquest matí, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, i el regidor de Protecció ciutadana i mobilitat, Jose Manuel Rodrigo, han anunciat l’arribada de SS. MM. els Reis d’Orient a Morella el 5 de gener, així com els actes habituals d’establiment del campament dels patges amb anunci pirotècnic el dia 3 i el pregó del ‘gran chambelán’ el 4. D’aquesta manera, l’alcalde ha aprofitat per a “agrair el treball de totes les persones que fan possible aquesta cavalcada tots els anys, en especial, en aquestos que es presenten més dificultats i fer arribar la il·lusió dels Reis a les xiquetes i xiquets de Morella”.

També cal explicar que la bústia reial per a dipositar les cartes ja està instal·lada a l’entrada de l’ajuntament. A més, “hi ha cartes disponibles perquè la canalla les puga omplir i demanar els seus desitjos a ses majestats” ha explicat Malú. A més, ha volgut “animar a totes i tots a participar en les activitats de manera segura” i ha afegit que “animem també a decorar els balcons de les cases a partir del dia 2 de gener per a rebre a tota la comitiva els dies següents”. Finalment, Jose Manuel ha insistit en “l’ús de la mascareta obligatori i cal evitar aglomeracions durant el recorregut dels actes”. A més, des de la Policia Local han demanat l’ajuda de Protecció Civil en les tasques de seguretat.