Morella rebrà 70.000 euros per licitar el projecte de rehabilitació entre les torres de la Pardala i Sant Francesc

464
A l'esquerra del canó, Torres de Sant Francesc i la Pardala, lloc on es farà l'actuació
PUBLICITAT
A l’esquerra del canó, Torres de Sant Francesc i la Pardala, lloc on es farà l’actuació

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

El Ministeri de Cultura va licitar dissabte la redacció del projecte d’intervenció a la zona de les torres de la Pardala i Sant Francesc del castell de Morella. Després de les reunions mantingudes en l’últim any i dels diferents informes remesos, per fi, el dissabte es va confirmar l’actuació amb la publicació al BOE. A més, el primer edil, Rhamsés Ripollés, ha remès, avui mateix, una carta a l’Executiu central instant-lo a que s’aposte per les empreses locals i per tècnics amb contrastada experiència en la rehabilitació del patrimoni de la ciutat, millorant així la coordinació i execució.

L’alcalde de Morella ha indicat que “portem més d’un any treballant en aquesta zona i mantenint diverses reunions i enviant informes als responsables de l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya, ja que la zona de la Torre de la Pardala presenta un important deteriorament i necessita d’actuació amb certa urgència”. A més, assenyalava que “és molt important que les inversions al castell i les muralles siguen constants, de manera que es seguisca invertint poc a poc però sense deteniment, per seguir millorant l’estat del monument”. Finalment, Ripollés afirma que “aquesta actuació permetrà rehabilitar la zona de les torres de Sant Francesc i la Pardala i servirà per continuar millorant en l’avançat estat de rehabilitació del patrimoni monumental”.

Els interessats en realitzar el projecte d’aquesta actuació podran presentar la documentació fins el proper 8 de setembre. El pressupost de la redacció del projecte és de 70.000 euros i, properament, es coneixerà la quantitat total a què ascendirà aquesta obra, que serà important. Cal assenyalar que la Torre de la Pardala és a l’interior del castell, just al costat del Cos de Guàrdia i la Tahona, que es troben en el mateix anell que el Palau del Governador. Mitjançant aquesta actuació, s’intervindrà també en la torre de Sant Francesc i al mur que el porta fins a la de la Pardala. És a dir, es tracta de la part que queda darrere d’on es troba l’estàtua del general Cabrera. Cal recordar que la Torre de la Pardala va ser batejada amb el nom de l’heroïna morellana que va lluitar contra les tropes napoleòniques a principis del segle XIX. Josefa Bosch, coneguda com La Pardala, va ser arrestada i va romandre tancada set mesos en aquest lloc, fins que va ser penjada en els convents de Sant Francesc i les monges.