Morella publica les bases per al concurs del cartell anunciador del 54 Sexenni

142
Sexeni Morella

– El ple ordinari d’ahir va aprovar les bases del concurs per al cartell que serà la imatge de les festes majors de Morella que se celebren del 18 al 27 d’agost

Morella va aprovar ahir al ple ordinari les bases del concurs del cartell anunciador del 54 Sexenni. D’aquesta manera, els i les artistes poden enviar els seus projectes fins al 17 de novembre, inclòs, a l’ajuntament de Morella. Així, el concurs compta amb diferents categories i premis, els quals van des del 1.000 euros el primer premi, 500 per a l’artista morellà, 300 per a l’estudiant de l’Institut de Batxillerat i 150 per a l’estudiant del Col·legi Públic Mare de Déu de Vallivana. Aquest concurs es fa en previsió i antelació ara a setembre per a tindre la millor imatge i promoció del 54 Sexenni. Aquest concurs es ja una tradició dels cicles sexennals que marca les festes majors de Morella declarades Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, va portar ahir les basses al plenari municipal per a ser aprovades i ara els artistes comencen a treballar. L’edil va destacar que “comencem un nou any de Sexenni i necessitem un cartell anunciador, amb el concurs invitem a tothom a participar d’aquesta festa tan important i especial per als morellans i morellanes”. Rocío ha comentat que “el concurs pretén obtindre la imatge del 54 Sexenni, encara que hi ha més categories que premien a l’artista local o als alumnes de l’institut i del col·legi de Morella”. Finalment, Rocío ha recordat que “els cartells s’exposaran a les Sales Gòtiques de l’ajuntament on el públic podrà veure el treball de tots els artistes participants”

El 54 Sexenni de Morella és des del 18 fins al 27 d’agost i són unes festes extraordinàries que se celebren cada sis anys. D’aquesta manera, Morella viu nou dies de festa major en honor a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Vallivana. Així, els carrers per on passa el retaule i la processó ja han començat a treballar en la decoració per al Sexenni i els diferents gremis també han començat els treballs d’organització per a les activitats durant l’any.