Morella programa diverses activitats per al pont de Tots Sants

347

Concert de Morella Sonora, ruta senderista per a conèixer el patrimoni natural, cinema, tallers i l’homenatge pòstum a Teudo Sangüesa.

L’Ajuntament de Morella al costat d’altres entitats del municipi ha preparat una completa agenda d’activitats que tindran lloc al llarg del cap de setmana i el pont de Tots Sants, sent el dilluns festa local. Concerts, rutes senderistes, cinema,… en un pont que en principi té bones perspectives per al sector turístic aprofitant els 4 dies seguits per a aquells que tinguen vacances.

El dissabte dins del cicle Morella Sonora, que arriba a la seua sisena edició, tindrà lloc el concert del Duo Hindemith d’Itàlia en el Teatre Municipal a les 20.00 h. El cicle de música Morella Sonora acosta la música clàssica al públic, així podem gaudir de compositors i concerts de gran qualitat, com el del pròxim dissabte, gràcies a Gian Maco Solarolo amb l’oboè i corno anglès i Cristina Monti amb el piano.

cicle-morella-sonora

El diumenge, l’ajuntament, junt a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, ha organitzat una ruta senderista per a conèixer el patrimoni natural pel barranc del Marfullar. La ruta va des del Santuari de Vallivana cap al Turmell pel barranc del Marfullar. Un dels paratges més bonics i desconeguts de Morella que alberga una micro reserva de flora, restes de carboneres i pins de grans dimensions. L’eixida és des del Plà de Santa Àgueda a les 9 h amb una durada prevista de 5 hores, distancia 15,5 km. Inscripcions en l’oficina de turisme o en el mail info@tauladelsenia.org.

Així mateix, dins de les Jornades europees de patrimoni, també tindrà lloc el dilluns, 31, un Taller d’arbres per als xiquets. És un taller didàctic dirigit als xiquets per a conèixer els diferents arbres que habiten en els nostres boscos. L’activitat s’iniciarà a les 11.30 h a l’Albereda davant de la Nevera Medieval. El diumenge seguint amb el cicle de cinema es projectarà la pel·lícula “O els tres o cap”, una comèdia sobre la llibertat, l’amor i la família.

Recordar també l’homenatge a títol pòstum a Teudo Sangüesa, amb el lliurament de la Creu de Santa Llúcia, que tindrà lloc el dilluns a les 19 h en la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella. La Creu de Santa Llúcia és el màxim guardó que atorga l’Ajuntament a persones o entitats que han treballat per la nostra ciutat.

cartell-homenatge-teudo-sangu%cc%88esa

“Connecta amb la ciència”

El rector de la UJI, Vicent Climent, ha presentat una nova edició d’aquesta iniciativa que acosta la universitat i el món científic a totes les seus i instituts del territori. A Morella, en l’IES Els Ports, es realitzaran els tallers i activitats el dia 11 de novembre.