Morella presentarà l’exposició Ànima sexennal el 22 de febrer

87
Exposició Ànima sexennal a Morella
Exposició Ànima sexennal a Morella

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Aquesta és una exposició amb les millors fotos del LIV Sexenni repartides pel centre històric de la ciutat
  • L’acte de presentació recorrerà les localitzacions de les 25 fotografies
  • Un total de 15 fotògrafs i fotògrafes mostren la seua visió de la principal festa de Morella

El dissabte 22 de febrer es realitzarà l’acte d’inauguració de l’exposició Ànima sexennal. Aquesta és una mostra de fotografies en gran format, repartides en diferents punts del nucli urbà de la ciutat, les quals pretenen mostrar la festa més important de Morella, el Sexenni. Cal explicar que l’exposició compta amb 25 fotografies de 15 fotògrafs i fotògrafes, els quals van retratar el LIV Sexenni de l’any 2018. Així, per a l’acte inaugural està previst realitzar una cercavila amb els Gaiteros de Morella pel recorregut de les fotografies.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una mostra de fotografies de l’últim Sexenni, la qual pretén posar en valor la nostra festa més important amb tots els elements que la caracteritzen”. L’edil ha explicat que “el dia 22 farem un acte inaugural amb el comissari de l’exposició, Julio Carbó, els fotògrafs i fotògrafes que participen, els Gaiters de Morella i més sorpreses que estem preparant”. També ha afegit que “l’Ànima sexennal és una exposició que volem estiga molt de temps en els carrers de la ciutat, de manera que estarà un any com a mínim”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “animar a totes i tots a vindre a l’acte inaugural i disfrutar d’aquestes magnífiques fotografies que formen part dels carrers de la ciutat”.

Les 25 fotografies són de 15 fotògrafs i fotògrafes que mostren l’últim Sexenni ocorregut a l’agost de l’any 2018. Així, aquestos són el Comissari, Julio Carbó, junt amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, David Gil, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho i Javier Vilar.

Cal recordar que el Sexenni és la festa principal de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Així, durant 10 dies les danses i quadres bíblics recorren la ciutat amb els carrers engalanats amb guarniments de paper arrissat. Així, aquesta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya.