Morella presentarà el dia 30 les restes fòssils restaurades d’un sauròpode trobat a Sant Antoni de la Vespa

552
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La troballa va ser notícia a nivell mundial per la importància d’aquests fòssils. Es van trobar restes de dos sauròpodes i les extremitats posteriors de l’animal menut estan exposades a l’ajuntament actualment. Fruit de la col·laboració dels últims mesos entre l’Ajuntament de Morella i l’IVC + R es donaran a conèixer a la societat morellana

Morella presentarà, el proper dissabte 30 d’abril, les restes fòssils del sauròpode acabat de restaurar per l’IVC + R Culturarts de la Generalitat Valenciana. En concret, hi haurà un fèmur, tíbia, fíbula, Astràgal, chevron, quatre vèrtebres i dues costelles, pertanyents al sauròpode més gran que es va trobar en les excavacions realitzades a Sant Antoni de la Vespa entre els anys 2005 i 2008. En aquelles, es van trobar restes de dos sauròpodes. Actualment, a l’ajuntament de Morella estan exposades les extremitats posteriors del dinosaure més menut. Aquesta exposició, de nom “Grans i menuts: dinosaures i tortugues a Morella”, es traslladarà temporalment al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, per formar part de la mostra “Els nostres dinosaures” i a l’ajuntament el substituirà una exposició amb les noves restes restaurades que es presenten la propera setmana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “les peces que es presentaran la setmana que ve tenen un gran valor històric i patrimonial i s’ha fet un gran treball de restauració que ara es podrà conèixer i apreciar a Morella”. A més afirma que “és molt important posar en valor les restes de dinosaures que s’han trobat ací i que estiguen al servei de la gent. Després de tants anys, es podran donar a conèixer als nostres veïns “. Finalment, indica que “l’exposició de València significarà una gran promoció per als dinosaures de Morella i els Ports i esperem que siga un revulsiu per potenciar el turisme paleontològic en aquesta zona”.

Exposició “Els nostres dinosaures”

“Els nostres dinosaures” és una exposició de nova creació, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Morella amb el Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. En aquesta mostra també participen la Universitat de València, el Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV) i la Xarxa de Museus d’Història Natural de la Comunitat Valenciana. El període expositiu està previst que siga des de juliol de 2016 fins al desembre del 2017 i després es tornaran les peces cedides.

L’exposició mostra un viatge a través de la història de la Terra, centrant-se en una de les eres de la seva escala geocronològica: el Mesozoic, coneguda com l’era dels dinosaures. Gairebé 200 milions d’anys en un recorregut temporal on els protagonistes principals seran, sens dubte, els dinosaures.

L’Era Mesozoica és un període de temps que abasta des de fa 252 milions d’anys fins fa 65 milions d’anys (períodes Triàsic, Juràssic i Cretaci). És una Era àmpliament representada a la Comunitat Valenciana on hi ha jaciments d’aquestes edats al llarg de tot el territori amb restes fòssils tant continentals com marins. Sens dubte, els jaciments de Morella seran uns dels protagonistes principals de l’exposició, que serà una de les mostres paleontològiques més importants a nivell nacional.