Morella presenta una variada programació de Nadal per a tots els públics

296
Persones caminant per Morella.
PUBLICITAT
  • La festa de Cap d’Any a l’Espai Firal i la cavalcada dels Reis Mags d’Orient són els actes més esperats
  • Les entrades per a la festa de Cap d’Any estaran disponibles a partir del dissabte a través de https://morella.escenaonline.es/

La ciutat de Morella està submergida en les activitats de Nadal des que es va engegar l’enllumenat a principis del mes de desembre. Així, ara s’apropen les dates més assenyalades i s’ha previst una variada programació per a tots els públics amb activitats tradicionals i festives com la festa de Cap d’Any a l’Espai Firal o la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. D’aquesta manera, totes les activitats previstes es realitzaran segones la normativa actual i les mesures per a previndre contagis de la COVID-19.


Cal explicar que la festa de benvinguda a l’any 2022 comptarà amb l’actuació del grup de versions Los impostores, la discomòbil Bandalay i dj Guillem Nebot. Les entrades, amb un preu de set euros, estaran disponibles a https://morella.escenaonline.es/ a partir del dissabte 18 de desembre. Cal recordar que l’aforament s’ha reduït, com en activitats ja realitzades en este espai, i seguir la normativa en vigor per a respectar les normes de sanitat. També es sol·licitarà el passaport COVID i  el DNI a l’entrada.


La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “el Nadal és una època de festes tradicionals i aquest any tornen alguns dels actes que la pandèmia va obligar a anul·lar l’any passat” i ha afegit que “des de l’ajuntament estem alerta i prenem totes les mesures necessàries per a realitzar les activitats i festes de manera segura i previndre nous contagis de la COVID-19”. L’edil ha explicat que “torna la festa de Cap d’Any com un dels esdeveniments més esperats, per morellanes, morellans i visitants per acomiadar el 2021 i donar la benvinguda al 2022”. Finalment, ha recordat que “concerts, cine o l’esport també tindran lloc durant aquestes dates a Morella”.


La programació de Nadal a Morella s’inicia amb la paradeta solidària el diumenge 19 de desembre durant el matí al carrer Blasc d’Alagó i el concert de La Rondalla al Teatre Municipal a les 19.00 hores. El dimecres 22 de desembre, el CEIP Mare de Déu de Vallivana ha organitzat una fira solidària d’intercanvi de manualitats per aliments de llarga duració i productes de neteja a l’ajuntament des de les 10.00 hores fins a les 13.00 hores. La nit de Nadal, l’Associació Musical Mestre Candel recorrerà els carrers de la ciutat amb les tradicionals nadales a partir de les 18.30 hores. L’últim dia de l’any, 31 de desembre, tindrà lloc la cursa Sant Silvestre a les 18.00 hores amb eixida des del carrer Blasc d’Alagó i la festa de Cap d’Any amb obertura de portes a les 1.00 hores. A més, s’ha previst la projecció de cinema infantil al Teatre Municipal els dies 29 de desembre, amb la pel·lícula Space Jam Nuevas leyendas, i 5 de gener, amb SCOOB!.


El mes de gener albergarà el tradicional Jocambient a l’Espai Firal els dies 3, 4 i 5. També els actes relacionats amb els Reis Mags. Des de l’ajuntament de Morella es manté contacte permanent amb els ambaixadors i ambaixadores reials, i les previsions són que el 3 de gener es munte el campament reial als afores de la ciutat, el 4 arribaran els patges per a anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis mags d’Orient el dia 5. El divendres 7 de gener, dia festiu del patró de la ciutat Sant Julià, tindrà lloc l’acte d’entrega de les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat de Morella. Finalment, els quintos i quintes 2022 han organitzat una festa a l’Espai Firal el dissabte 8 de gener.