Morella presenta un complet programa de festes, amb més de 150 activitats, en el què destaca la implicació de tota la localitat

269
Rocio Querol, regidora de festes de Morella

El llibre de festes és una destacada publicació, que inclou fotografies inèdites, des dels anys 20 als 60, de l’Arxiu Pascual, textos de veïns i veïnes o codis QR que enllacen a més informació

La regidora de festes, Rocio Querol, ha presentat avui el llibre de festes d’enguany. En ell, es detalla tota la programació d’aquest mes d’agost, que destaca per la participació d’associacions, col·lectius i persones de Morella, que s’han implicat per organitzar més de cent cinquanta actes. A més, el llibre posa en valor la història de la ciutat, amb el 750è aniversari del Gòtic que se celebrarà a la tardor com a fil conductor i diverses aportacions d’interès realitzades per Carlos Sangüesa, Pep Querol, Julià Pastor i Concha Rodríguez. El llibre també inclou fotografies inèdites de l’Arxiu Pascual, la restauració i digitalització d’aquest es presentarà el proper dijous, i contingut extra, al qual es pot accedir escanejant codis QR, per complementar el contingut del format imprès. Per tot això, el llibre de festes de Morella és més que un programa corrent i molts veïns s’ho guardaran per consultar-lo en un futur.

La regidora destaca que “s’ha elaborat una àmplia i completa programació per a tots els públics, gràcies a la col·laboració i participació de nombroses associacions, col·lectius i persones de la localitat”. A més afegeix que “aquest és el programa de tota de Morella, amb activitats per a tots els públics i on qualsevol pot trobar una oferta que s’adapte als seus interessos”. També afirmava que “aquest llibre de festes tornarà a ser una gran obra de consulta per a tots els veïns i veïnes, ja que inclou material d’un gran valor històric i documental, el que el converteix en una publicació de referència, tot un exemple per a altres moltes poblacions”. A més recordava que el programa no només inclou la setmana de festes, sinó tota la programació de la localitat des del mes d’agost fins a la Fira. Així, es poden veure les activitats de l’Agost Cultural, el Festival Internacional de Música, la setmana de festes o l’última d’agost, per la qual s’han organitzat diversos actes culturals i esportius. El llibre es repartirà pels habitatges entre avui i demà.

Festes a Xiva, la Pobleta, Ortells i Herbeset

El llibre de festes també inclou la programació de les festes i fotografies de la Pobleta, Xiva, Ortells i Herbeset. En les dues primeres localitats ja s’han celebrat amb una grandíssima participació i aquest proper cap de setmana tindran lloc les d’Ortells. Les d’Herbeset són l’últim cap de setmana de setembre.

El Pregoner

Les festes començaran divendres que ve, amb el Dia de la Gent Gran i el Pregó. Aquest any, el President de la Generalitat, Ximo Puig, serà l’encarregat de donar inici a les festes. El morellà ha vist molts de pregons des del balcó de l’Ajuntament de Morella, però ara serà el moment de viure-ho des de l’altre costat. Perquè Ximo Puig va ser alcalde de la ciutat entre els anys 1995 i 2012, temps en què va fer una gran tasca per Morella.