Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El llibre de festes és una destacada publicació, amb articles divulgatius de veïns i veïnes de la localitat i fotografies inèdites de diferents èpoques

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de festes, Rocio Querol, i el dissenyador municipal, Miguel Àngel Troncho, han presentat avui el programa i llibre de festes. Aquest destaca per incloure una àmplia programació, amb més de 150 activitats en les què està implicat la gairebé totalitat del teixit associatiu morellà i per ser una obra de consulta, amb textos divulgatius de veïns i veïnes de la localitat o fotografies inèdites de diferents èpoques. El llibre gira al voltant del 760º aniversari de la Fira de Morella i de la temàtica de l’aigua en la localitat.

El primer edil morellà ha agraït “la implicació de les associacions, col·lectius i nombroses persones de Morella, que fan possible l’organització d’una programació de festes tan àmplia i amb tantes activitats per a tots els públics. Rhamsés Ripollés també ha agraït a les àrees de cultura i comunicació, representades en Miquel Àngel i Rocío, “el gran esforç i treball que costa elaborar un llibre com aquest i aconseguir que es repartisca abans d’agost”. Per la seva banda, Rocío Querol ha explicat que la programació es divideix en quatre setmanes temàtiques: la de la Joventut (1-7 d’agost), Agost Cultural (7-12 d’agost), amb el Festival Internacional de Música, les Festes d’Agost (13-21 d’agost) i la Setmana de l’Esport i la Salut (22-28 d’agost). Finalment, Miguel Ángel Troncho ha explicat que el llibre de festes segueix el disseny dels anys anteriors i que en aquest, la temàtica principal del llibre és l’aigua i el 760º aniversari de la Fira, per la qual cosa hi ha abundant informació, en forma d’articles i fotografies sobre aquests temes.

Festes a Xiva, la Pobleta, Ortells i Herbeset
El llibre de festes també inclou la programació de les festes i fotografies de la Pobleta, Xiva, Ortells i Herbeset. A la Pobleta, les festes seran el primer cap de setmana d’agost, mentre que Xiva i Ortells coincidiran, organitzant-les el segon cap de setmana. Les d’Herbeset són l’últim cap de setmana de setembre.

La Pregonera
La periodista i escriptora, Elena Moya, serà la pregonera de les Festes d’Agost. Elena Moya, filla i néta de morellans, va néixer a Tarragona el 1970 i està establerta a Londres, on treballa com a periodista econòmica. Ha escrit tres llibres, “Les oliveres de Belchite”, “La mestra republicana”, ambientada a Morella, i “La candidata”, obtenint molt bones crítiques i reconeixements, i ha treballat com a periodista financera en llocs tan prestigiosos com Bloomberg, Reuters o The Guardian. Ara tindrà la responsabilitat de començar a aquestes festes d’agost amb el seu parlament des del balcó de l’ajuntament, el proper dia 13.